X

Η ζωή του Στίβεν Χόκινγκ γίνεται ταινία

Ο σκηνοθέτης των «Άθικτων» κάνει ταινία το βιβλίο για τη ζωή του Στίβεν Χόκινγκ και το τρέιλερ της ταινίας βγήκε στη δημοσιότητα.

Ant1news

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Χόκινγκ αποτέλεσε τη βάση της ταινίας «The Theory Of Everything», στο οποίο περιγράφεται  η πορεία του μεγαλύτερου εν ζωή Βρετανού φυσικού επιστήμονα.

Η ιστορία ξεκινά από την περίοδο λίγο πριν εκδηλωθεί η ασθένειά του. Το 1965 όταν σε ηλικία 21 ετών άρχισε να διαπρέπει στον ακαδημαϊκό χώρο και γνώρισε επίσης τη γυναίκα του, Τζέιν Γουάλντι. Τότε ήταν που άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα της παράλυσης των νεύρων με τους γιατρούς να του ανακοινώνουν ότι θα μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι και ότι δε θα ξαναμιλήσει ποτέ για τα υπόλοιπα δύο χρόνια ζωής που του έδιναν.

«Αγαπιόμαστε και θα πολεμήσουμε μαζί την ασθένεια»  ακούγεται από την Φελίσιτι Τζόουνς που ενσαρκώνει τη σύζυγο του επιστήμονα στην ταινία.

Ο Χόκινγκ είναι σήμερα 72 ετών και μιλά με ειδικό μηχάνημα, ενώ είναι από τους διασημότερους επιστήμονες του κόσμου. Με την πρώτη γυναίκα του έκαναν τρία παιδιά και χώρισαν το 199. Εκείνος ξαναπαντρεύτηκε και χώρισε το 2006.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Νοεμβρίου στην Αμερική και την 1η Ιανουαρίου του 2015 στην Βρετανία.

Τον Χόκινγκ θα ενσαρκώσει ο Eddie Redmayne, τη σύζυγό του η Felicity Jones ενώ στην ταινία παίζουν και ο David Thewlis (γνωστός από το ρόλο του στον Χάρι Πότερ) και η Έμιλι Γουάτσον.