X

Φατίχ Ακίν και Αλ Πατσίνο στο κόκκινο χαλί της Βενετίας

Η παρουσία του Αλ Πατσίνο δίνει άλλη αίγλη σε κάθε κινηματογραφικό συμβάν, ενώ αυτή του Φατίχ Ακίν ελπίδες για την νέα γενιά σκηνοθετών.

Ant1news

Το Φεστιβάλ της Βενετίας έχει και διατηρεί τη φήμη του ότι προβάλει ταινίες με πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Η χθεσινή πρεμιέρα της ταινίας του Φατίχ Ακίν ήρθε να επιβεβαιώσει τη φήμη αυτήν.

Ο Τούρκος σκηνοθέτης που έχει γεννηθεί στην Γερμανία αγγίζει στην νέα του ταινία «Τhe Cut» ένα άκρως ευαίσθητο για τον τόπο καταγωγής του θέμα, αυτό της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.

Για την ενασχόλησή του με το θέμα, όπως ο ίδιος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας, έχει δεχτεί μέχρι και απειλές για τη ζωή του.

«Ας πούμε ότι πρόκειται για την Τέχνη και για την Τέχνη αξίζει να πεθάνει κανείς. Είχα επτά με οκτώ χρόνια για να προετοιμαστώ για αυτές τις αντιδράσεις, οπότε τίποτα δεν με εκπλήσσει» είπε ο Ακίν.

Ο Αρμένιος πρωταγωνιστής της ταινίας, Simon Abkarian, σχολίασε ότι «είναι μία ταινία που περιμένουν να δουν όλοι οι Αρμένιοι».

Πρόκειται για την ιστορία ενός Αρμενίου τον οποίον αρπάζουν οι Τούρκοι από το σπίτι, τη γυναίκα και τις κόρες του, μια νύχτα για να τον πάνε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης πριν «καθαρίσουν» την πόλη του από Αρμένιους.

Ο σκηνοθέτης σημείωσε ότι είναι πολύ συγκεκριμένες ιδέες που θέλει να μοιραστεί με τον κοινό και κυρίως με αυτό της Τουρκίας.

Το «The Cut» είναι ένα από τα 20 φιλμς που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ και έκανε την Κυριακή την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Η δεύτερη ταινία που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή ήταν του Ιταλού σκηνοθέτη Σεβέριο Κοστάνζο και τιτλοφορείται «Hungry Games».

Η ταινία αν και είναι ιταλικής παραγωγής έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Νέα Υόρκη και το μεγαλύτερο μέρος της διαδραματίζεται σε ένα διαμέρισμα, αφηγούμενο τη ζωή ενός ζευγαριού που πρόκειται να αποκτήσει παιδί. Η ζωή τους αλλάζει εντελώς όταν τα προβλήματα της εγκυμοσύνης αρχίζουν να επηρεάζουν τη σχέση τους.

Το σενάριο είναι βασισμένο σε βιβλίο του Μάρκο Φρανσόζο και ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι το να γράφει αυτό το σενάριο λίγο μετά το διαζύγιό του ήταν «προκλητικό».

Στις εκτός συναγωνισμού ταινίας η παρουσία του Αλ Πατσίνο ήταν πολυαναμενόμενη. Έτσι όταν το Σάββατο έφτασε στην πρεμιέρα του «The Humbling» ακολούθησαν δύο συνεντεύξεις Τύπου του 74χρονου ηθοποιού. Μία για το «The Humbling» και μία για τη δεύτερη ταινία στην οποία συμμετέχει και θα προβληθεί στο Φεστιβάλ εκτός συναγωνισμού «Manglehorn».

Ο Πατσίνο πάτησε στο κόκκινο χαλί γεμάτος ενέργεια, χαιρετώντας τους θαυμαστές του, υπογράφοντας αυτόγραφα και κυρίως, συνοδευόμενος από τη νεαρή σύντροφό του Λουσίλα Σόλα.

Το «The Humbling» είναι η μεταφορά του βιβλίου για τη ζωή του διάσημου ηθοποιού Simon Axler, τον οποίο υποδύεται ο Πατσίνο και σκηνοθετεί ο Φίλιπ Ροθ. Ο ηθοποιός που νιώθει ότι έχει χάσει το ταλέντο του και κλείνεται στο σπίτι του όπου ερωτεύεται την νεαρή ομοφυλόφιλη κοπέλα».