X

Η «Μικρά Αγγλία» πάει στα Όσκαρ

Η ταινία του Παντελή Βούλγαρη που σάρωσε τα ελληνικά βραβεία θα είναι η ελληνική υποψηφιότητα στην κούρσα για το φετινό ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Ant1news

Η ταινία «Μικρά Αγγλία» βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη, θα είναι η ταινία που θα προτείνει επισήμως η Ελλάδα για τα φετινά Όσκαρ.

Η είδηση της συμμετοχής στα 87α Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου για την πολυβραβευμένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη που καθήλωσε το ελληνικό κοινό δεν ήρθε επισήμως από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά έγινε γνωστή από την κινηματογραφική ιστοσελίδα Screen International.

Με καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου του 2014, οι χώρες υποβάλλουν τις συμμετοχές τους στην Ακαδημία, η οποία μέσα στον Οκτώβριο θα αποφασίσει ποιες από αυτές πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπουν στην τελική λίστα από την οποία θα προκύψει η λίστα των εννιά φιναλίστ τον Ιανουάριο του 2015 και στα τέλη του ίδιου μήνα η τελική πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η διαδικασία προβλέπει αρχική επιλογή των ταινιών που πληρούν τις προϋποθέσεις μέσα στον Οκτώβριο του 2014. Λίγους μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2015 θα καταρτιστεί η λίστα των εννιά φιναλίστ από τις οποίες στα τέλη του ίδιου μήνα θα εμφανιστεί η τελική πεντάδα που θα διαγωνιστεί για το πολυπόθητο βραβείο.

Η «Μικρά Αγγλία», εκτός από τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία εντός συνόρων με 360.000 εισιτήρια, διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που συγκινούν μέσα στα χρόνια τα μέλη της Ακαδημίας (ταινία εποχής, love story, προσεγμένη παραγωγή, επικές διαστάσεις) και άρα δεν αποκλείεται - με τη σωστή υποστήριξη και από την πλευρά του ελληνικού κράτους που συνήθως αδιαφορεί παντελώς για τη συγκεκριμένη διαδικασία προβολής της χώρας - να κερδίσει πόντους ανάμεσα στους ανταγωνιστές της.

Υπενθυμίζουμε πως η τελευταία φορά που ελληνική ταινία βρέθηκε στην πεντάδα των υποψήφιων ταινιών για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ήταν το 2010 ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου.