X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Τρεις νέες ταινίες και μία επανέκδοση κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες.

Ant1news

Το Διεθνές Κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, που πραγματοποιείται από 17 έως 28 Σεπτεμβρίου περιορίζει τις κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας.

Έτσι σήμερα κάνουν πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες μόλις τέσσερις ταινίες, εκ των οποίων η μία είναι επανέκδοση μιας κλασσικής.

Αμνησία


Η Κριστίν πάσχει εδώ και μία δεκαετία από σοβαρό τραυματισμό σε ατύχημα. Για τον εαυτό της γνωρίζει όσα της αφηγείται ο σύζυγός της και προστάτης της, ο Μπεν. Εκείνη, φυσικά, θα αναρωτηθεί εάν αυτός της λέει την αλήθεια. Σιγά - σιγά η Κριστίν θα αρχίσει να καταγράφει τα γεγονότα της ημέρας και θα έρθει σε επαφή με έναν ψυχίατρο. Βασισμένο σε μπεστ σέλερ, η ταινία του Ρόουαν Τζόφε έλαβε μάλλον μέτριες κριτικές.

Σκηνοθεσία: Ρόουαν Τζόφε
Πρωταγωνιστούν: Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φερθ, Μαρκ Στρονγκ

Ο Λαβύρινθος

Ο νεαρός Τόμας, χωρίς να θυμάται τίποτε από το παρελθόν του, ξυπνά σε ένα υπόγειο ασανσέρ που τον μεταφέρει σε μια περικυκλωμένη από πανύψηλα τείχη κοιλάδα. Εκεί κατοικεί μια ομάδα αγοριών η οποία προσπαθεί να επιβιώσει σαν πρωτόγονη κοινότητα. Ο Τόμας όμως ξέρει πως η ελευθερία τους βρίσκεται πίσω από τα τείχη και τον απειλητικό λαβύρινθο που τους χωρίζουν από τον έξω κόσμο.

Σκηνοθεσία: Ουές Μπολ
Πρωταγωνιστούν: Ντίλαν Ο' Μπράιαν, Κάνια Σκολεντάριο, Ουίλ Πούλτερ, Πατρίσια Κλάρκσον

Η ωραία της ημέρας

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λουίς Μπουνιουέλ με τους: Κατρίν Ντενέβ, Ζαν Σορελ, Ζενεβιέβ Παζ, Μισέλ Πικολί, Πιερ Κλεμαντί

Η Σεβερίν, η όμορφη, αλλά ψυχρή ερωτικά σύζυγος ενός γιατρού, γίνεται πόρνη πολυτελείας σε οίκο ανοχής, με το ψευδώνυμο Ωραία της Ημέρας, και εκπληρώνει όλες τις σεξουαλικές φαντασιώσεις των πελατών της. Στιλάτο, εκκεντρικό και αριστοτεχνικό παιχνίδι πάνω στο πραγματικό και το φαντασιακό, από έναν ώριμο όσο ποτέ σκηνοθετικά και απόλυτα χλευαστικό απέναντι στα αστικά ερωτικά ήθη Μπουνιουέλ. Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας.

 

Barbie, Στο Μυστικό Βασίλειο

Η Μπάρμπι είναι η Αλέξα, μια συνεσταλμένη πριγκίπισσα που μέσω μιας αόρατης πόρτας ταξιδεύει ως το Μυστικό Βασίλειο, μια χώρα γεμάτη νεράιδες και γοργόνες, η οποία απειλείται από την κακομαθημένη βασίλισσα Μαλούσια. Όμως με τις μαγικές δυνάμεις που έχει πλέον αποκτήσει, η Αλέξα είναι αποφασισμένη να σταματήσει τα σκοτεινά σχέδιά της.