X

«Tο κορίτσι που εξαφανίστηκε»

Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ, που ρίχνει τις μάσκες στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ant1news


«Πόσο καλά πιστεύεις ότι γνωρίζεις αυτόν που αγαπάς;» γράφει στο οπισθόφυλλο του μυθιστορήματος της Τζίλιαν Φλιν στο οποίο βασίζεται το σενάριο της ταινίας «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» (Gone Girl) του Ντέιβιντ Φίντσερ.

Ο εικονοκλάστης μετρ, εκμεταλλευόμενος το μοναδικό ταλέντο των Μπεν Άφλεκ και Ρόζαμουντ Πάικ, βουτάει   βαθιά, στα πιο σκοτεινά μέρη των ανθρώπινων σχέσεων και του γάμου, μέσα από κάλπικες υποσχέσεις και αναπόφευκτες πλάνες .

Το ζευγάρι  – ο πρώην Νεοϋορκέζος συγγραφέας Νικ Νταν και υ σύζυγός του Έιμι,  αποτελούν το τέλειο δείγμα σύγχρονης συζυγικής ευτυχίας και γαλήνης. Όμως εντελώς ξαφνικά, η Έιμι εξαφανίζεται κατά την ημέρα της 5ης επετείου του γάμου τους,  αποκαλύπτοντας σταδιακά έναν λαβύρινθο σκοτεινών σημείων και μυστικών που επισκιάζουν την επιφάνεια της επίπλαστης ευτυχίας τους.

Ο Νικ μετατρέπεται σε βασικό ύποπτο της εξαφάνισης, με ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει την αλλόκοτη συμπεριφορά του. Η Έιμι γίνεται αντικείμενο φρενίτιδας για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία την αναζητούν – ζωντανή ή νεκρή, δεν έχει σημασία – προκειμένου να ταΐσουν τα μάτια του, διψασμένου για αποκαλύψεις, αδηφάγου κοινού.



Η ταινία, που έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 2 Οκτωβρίου.