X

Βραβείο καλύτερης ταινίας για το «ΑΜΦΙ-ΒΙΟΣ»

Το ντοκιμαντέρ «ΑΜΦΙ-ΒΙΟΣ» που περιγράφει τις προσωπικές ιστορίες της σεξουαλικής διαφορετικότητας των πρωταγωνιστών του, βραβεύθηκε ως η καλύτερη ταινία σε Διεθνές φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη.

Ant1news

Το βραβείο καλύτερης ταινίας απέσπασε το Ντοκιμαντέρ ΑΜΦΙ-ΒΙΟΣ (AMPHIBIOUS), η μοναδική ελληνική συμμετοχή διαγωνίστηκε μαζί με άλλες 67 ταινίες από όλο τον κόσμο, στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ  (Γκέι, Λεσβιών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών).

Το ντοκιμαντέρ Αμφί-βιος (Amphibious) περιγράφει τις προσωπικές ιστορίες  τεσσάρων Γκ.Λ.Α.Τ  ατόμων στην Ελλάδα του 2014.

Πρόκειται για μια πραγματική καταγραφή γεγονότων χωρίς παρεμβάσεις και κατευθυντήριες γραμμές. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν επίσης, ακτιβιστές των Γκ.Λ.Α.Τ δικαιωμάτων, Βιολόγος αναπαραγωγής, σεξολόγος, ψυχολόγος, Εκπαιδευτικός, ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας γονέων  Νομού Θεσσαλονίκης,  Δικηγόροι, ο Μητροπολίτης  Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης (κίνηση κατά των Γκ.Λ.Α.Τ)  και απλός κόσμος σχολιάζουν και  αναλύουν τις απόψεις τους σχετικά με την διαφορετική σεξουαλική προτίμηση.

Στόχος του Ντοκιμαντέρ, που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή της Φωτεινής Δαραμήλα είναι να γνωρίσει ο κόσμος τους Γκ.Λ.Α.Τ μέσα από τα ίδια τα άτομα αλλά και από την ανάλυση των επιστημόνων  ώστε να έχουν μια ασφαλή και εμπεριστατωμένη άποψη για ένα θέμα τόσο σημαντικό που αφορά όλους μας, κάποιους άμεσα και κάποιους έμμεσα.