X

Οι ταινίες της εβδομάδας

«St. Vincent: Ο αγαπημένος μου άγιος», «Ida», «Σκουπίδια», «Ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς», «Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται», οι νέες ταινίες που προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ant1news

Η δραματική κομεντί «St. Vincent: Ο αγαπημένος μου άγιος» με τον Μπιλ Μάρεϊ στο ρόλο του σύγχρονου αγίου και η αυστηρή ασπρόμαυρη ταινία «Ida» του Παβλικόφσκι με πρωταγωνίστρια μία μοναχή που προσπαθεί να βρει τις ρίζες της είναι οι δύο βασικοί λόγοι για να επισκεφθείτε τις αίθουσες αυτή την καινούργια κινηματογραφική εβδομάδα.

«St. Vincent: Ο αγαπημένος μου άγιος» (Κωμωδία, 2014, ΗΠΑ) του Θίοντορ Μέλφι. Με τους Μπιλ Μάρεϊ, Μελίσα ΜακΚάρθι, Ναόμι Γουότς.

Σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, ο μέθυσος, τζογαδόρος και μισάνθρωπος Βίνσεντ αναλαμβάνει να προσέχει και να «εκπαιδεύσει» με το δικό του τρόπο το 12χρονο γειτονόπουλό του, του οποίου η μητέρα δουλεύει σκληρά.

«Ida» (Δραματική, 2013, Πολωνία-Δανία-Γαλλία-Μ. Βρετανία) του Πάβελ Παβλικόφσκι. Με τις Αγκατα Κουλέσα, Αγκατα Τρεμπουσόβσκα.

Το 1962 η νεαρή δόκιμη μοναχή Άννα συναντά λίγο προτού δώσει τους όρκους της τη μόνη ζωντανή συγγενή της, την αδελφή της μητέρας της Βάντα. Εκείνη της αποκαλύπτει πως είναι εβραϊκής καταγωγής και την παίρνει μαζί της σε ένα ταξίδι ανεύρεσης του τάφου αλλά και του τρόπου θανάτου των γονιών της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Σκουπίδια» (Δραματική, 2014, Μ. Βρετανία-Βραζιλία)  του Στίβεν Ντάλντρι. Με τους Ρίκσον Τέβεζ, Εντουάρντο Λούις, Ρούνι Μάρα, Μάρτιν Σιν.

Τρία μικρά παιδιά που ζουν στις φαβέλες του Ρίο Ντε Τζανέιρο βρίσκουν στη χωματερή ένα πορτοφόλι, το οποίο γρήγορα διαπιστώνουν πως αναζητά επιτακτικά η τοπική αστυνομία. Αποφασισμένα να ανακαλύψουν το λόγο, μπαίνουν στο στόχαστρο ενός αδίστακτου αστυνομικού που δουλεύει για λογαριασμό ενός διεφθαρμένου πολιτικού.

«Ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς» (Δραματική, 2014, ΗΠΑ) του Τζον Σλάτερι. Με τους Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Κριστίνα Χέντρικς, Τζον Τορτούρο.

Όταν ο ψυχολογικά ασταθής θετός γιος του Μίκι σκοτώνεται σε εργατικό «ατύχημα», ο τελευταίος προσπαθεί να κανονίσει τα της κηδείας, μπερδεμένος ανάμεσα σε οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, μια οργανωμένη ληστεία και συσσωρευμένη δόση γκαντεμιάς.

«Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται» (Κωμωδία, 2014, ΗΠΑ) του Μιγκέλ Αρτέτα. Με τους Στιβ Καρέλ, Τζένιφερ Γκάρνερ.

Την παραμονή των δωδέκατων γενεθλίων του, ο Αλεξάντερ περνάει τη χειρότερη ημέρα της ζωής του, καθώς από το πρωί η μία συμφορά διαδέχεται την άλλη. Η οικογένειά του δεν δείχνει να του συμπαραστέκεται, μέχρι που ξημερώνει η επόμενη ημέρα και οι γονείς με τα αδέλφια του ζουν με τη σειρά τους ένα φοβερό, απαίσιο, καθόλου καλό, για την ακρίβεια φρικτό 24ωρο.