X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά από σήμερα με έξι νέες ταινίες στις αίθουσες, ανάμεσα τους και ένα καυτό και επίκαιρο ντοκιμαντέρ του Μαρκ Μπάουντερ.

Ant1news

«Hunger Games: Η Επανάσταση», με Τζένιφερ Λόρενς Vs «Fury», με Μπραντ Πιτ, στις σκοτεινές αίθουσες. Στο υπόλοιπο κινηματογραφικό μενού περιλαμβάνονται άλλες τέσσερις ταινίες: «Party Girl», «Διπλή ζωή», «Η άλλη Μποβαρί», «Master of the universe».

«Fury» (Περιπέτεια, 2014, Μ. Βρετανία) του Ντέιβιντ Εϊερ. Με τους Μπραντ Πιτ, Σάια ΛαΜπεφ, Λόγκαν Λέρμαν.

Τον Απρίλιο του 1945 κι ενώ οι σύμμαχοι προελαύνουν στη Γερμανία, ο νεκρός πυροβολητής ενός αμερικανικού τανκ αντικαθίσταται από έναν άκαπνο νεαρό γραφιά, ο οποίος θα βιώσει τη φρίκη του πολέμου με τον πιο άμεσο τρόπο.



«The Hunger Games: Επανάσταση - Μέρος 1» (Φαντασίας, 2014, ΗΠΑ) του Φράνσις Λόρενς. Με τους Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ.

Ζώντας πλέον με τους επαναστάτες της Περιοχής 13, η Κάτνις δέχεται να γίνει η Κοτσυφόκισσά τους, το σύμβολο της εξέγερσης, ενώ προσπαθεί να βρει τρόπο να απελευθερώσει τον Πίτα και τους άλλους συντρόφους της, οι οποίοι έχουν πέσει στα χέρια του προέδρου Σνόου.

«Party Girl» (Δραματική, 2014, Γαλλία) των Μαρί Αματσουκελί-Μπαρσάκ, Κλερ Μπερζέρ, Σαμουέλ Τεΐς. Με τους Αντζελίκ Λιτσενμπερζέρ, Ζοζέφ Μπουρ.

Έχοντας πατήσει τα εξήντα, η Ανζελίκ συνεχίζει να ξενυχτά, να πίνει και να δουλεύει σε στριπτιζάδικο. Όταν όμως ο Μισέλ της κάνει πρόταση γάμου, εκείνη αποφασίζει να πει το «ναι» και να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή της.

«Διπλή ζωή» (Δραματική, 2012, Γερμανία-Νορβηγία) των Γκέοργκ Μάας, Τζούντιθ Κάουφμαν. Με τους Γιουλιάνε Κέλερ, Λιβ Ούλμαν.

Κόρη Γερμανού στρατιωτικού και Νορβηγίδας, η μεγαλωμένη στην Ανατολική Γερμανία Κατρίνε έχει επιστρέψει στη Νορβηγία, όπου ζει ήσυχα με την οικογένειά της. Με την πτώση του τείχους όμως ένας δικηγόρος αρχίζει να ψάχνει την ιστορία των παιδιών του πολέμου κι επικίνδυνα μυστικά του παρελθόντος έρχονται στο φως.

 

«Η άλλη Μποβαρί» (Δραματική, 2014, Γαλλία) της Αν Φοντέν. Με τους Τζέμα Αρτερτον, Φαμπρίς Λουκινί.

Όταν ένα ζευγάρι Άγγλων μετακομίζει δίπλα στο σπίτι του, σε ένα γραφικό χωριό της Νορμανδίας, ο φούρναρης Μαρτέν εντυπωσιάζεται από τη νέα γειτόνισσά του Τζέμα Μπόβερι. Αρχίζει να την ερωτεύεται αλλά και να ανησυχεί από το πόσο του θυμίζει τη λογοτεχνική ηρωίδα του Γκιστάβ Φλομπέρ Έμα Μποβαρί.

 

«Master of the universe» (Ντοκιμαντέρ, 2013, Αυστρία-Γερμανία) του Μαρκ Μπάουντερ.

Ο Γερμανός Ράινερ Φος, κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν τα ανθρώπινα γρανάζια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μηχανής, το πώς αισθάνονται οι ίδιοι και ποιο σύστημα τελικά (εξ)υπηρετούν.