X

Ταινίες για μικρούς σινεφίλ

Τρεις αξιόλογες παιδικές ταινίες προβάλλονται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες, μία καλή ευκαιρία να περάσουμε δημιουργικό ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας.

Ant1news

Η πολυβραβευμένη ταινία "Το αγόρι και ο κόσμος", η  βραβευμένη με δύο Όσκαρ περιπέτεια της Disney «Ψυχρά και ανάποδα, τραγουδιστά» σε νέα version, ακόμα πιο τραγουδιστή, καθώς και η επιστροφή του αγαπημένου παππού της δεκαετίας του ’80 Νίκου Πιλάβιου είναι οι ταινίες που περιλαμβάνονται στο παιδικό κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας και δεν πρέπει να χάσουν οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι σινεφίλ.

«Το αγόρι και ο κόσμος» (Κινούμενα Σχέδια, 2013, Βραζιλία) του Αλέ Αμπρέου

Βραβευμένο ως καλύτερη ταινία στο Ανεσί, αλλά και σε πάμπολλα άλλα διεθνή φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, το «Αγόρι και ο Κόσμος» αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση στο χώρο του σύγχρονου animation, το οποίο έχει συνδεθεί με το Χόλιγουντ στενότερα απ’ οποιοδήποτε άλλο κινηματογραφικό είδος. Χωρίς διαλόγους (ακούγονται ελάχιστες ψιθυριστές κι ακατανόητες φράσεις ), η δεύτερη ταινία του Βραζιλιάνου Άλε Αμπρέου αφορά σε ένα ταξίδι μύησης σε μια πολύχρωμη πραγματικότητα, αυτήν η οποία περιβάλλει ένα μικρό αγόρι που ζει με τους γονείς του σε μια καλύβα στη μέση του ζωγραφιστού πουθενά.

«Ψυχρά και ανάποδα, τραγουδιστά» (Κινούμενα σχέδια, 2013, ΗΠΑ) των Κρις Μπακ και Τζένιφερ Λι. Με τις φωνές των Σία Κοσκινά, Πάνου Μουζουράκη

Το «Ψυχρά κι Ανάποδα», η βραβευμένη με δύο Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερου Τραγουδιού ) περιπέτεια της Disney, και πρώτη στο box office των animation films όλων των εποχών, έρχεται σε νέα version, ακόμα πιο τραγουδιστή.

«Ο Παραμυθάς και οι ιστορίες του» (Παιδική, 2014, Ελλάδα) του Κωνσταντίνου Πιλάβιου. Με τον Νίκο Πιλάβιο

Ο αγαπημένος Παραμυθάς τώρα και στο σινεμά.

Ο παππούς Παραμυθάς μας συστήνει τους φίλους του, όπως το μαγικό μολύβι και τη μάγισσα Κλοκλό, και
αφηγείται μαγικές ιστορίες.