X

Έσπασε ταμεία η πρεμιέρα της ταινίας « The Interview»

Αν και προβλήθηκε τελικά μόνο στο 10% των αιθουσών που είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Ant1news

Η πολύκροτη κωμωδία της Sony Pictures για τη Βόρεια Κορέα και τον ελέω θεού ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν, απέφερε έσοδα που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο δολάρια στην πρεμιέρα της που πραγματοποιήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων.

Η διάθεση της ταινίας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, αφού μεγάλες αλυσίδες κινηματογραφικών αιθουσών αποφάσισαν να αποσυρθούν από την παρουσίαση της για λόγους ασφαλείας. Τελικά το φιλμ που στοίχισε στους δημιουργούς του 44 εκατομμύρια δολάρια, προβλήθηκε σε 320 αίθουσες, ποσοστό που αντιπροσωπεύει ποσοστό 10% των αιθουσών που είχε προβλεφθεί αρχικά για την προβολή του.

Ο πρόεδρος διανομής της Sony, Ρόρι Μπρούερ, με γραπτή ανακοίνωση του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο αμερικανικό κοινό. Η εταιρεία υπέστη επίθεση στα συστήματα πληροφορικής της για την οποία η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα.

Παρά το κλίμα ευφορίας που υπάρχει στη Sony, ο ιστότοπος Boxoffice.com ισχυρίζεται πως αν η διανομή της ταινίας γινόταν κανονικά τα έσοδα της πρεμιέρας θα άγγιζαν τα 20 εκατομμύρια δολάρια.