X

Τα φαβορί για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ

Σήμερα ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες των Όσκαρ και τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν.

Ant1news

Μπορεί οι υποψηφιότητες των Όσκαρ να μην έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αλλά κάποιες από τις ταινίες έχουν ήδη «λάβει» τη θέση τους στον αγώνα για το χρυσό αγαλματίδιο. Η απονομή των Χρυσών Σφαιρών άλλωστε, όπως πάντα, είναι ένας πρώτης τάξεως προάγγελος της μεγάλης γιορτής του κινηματογράφου.

Μεταξύ των φαβορί, λοιπόν, βρίσκονται το «Boyhood», το «Birdman», το «Selma» και το «Imitation Game».

Το Boyhood έχει ήδη….τραβήξει μπροστά, αφού του απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, αλλά και του δεύτερου γυναικείου ρόλου στην Πατρίσια Άρκετ.

Το «Birdman» επίσης αναμένεται να λάβει υποψηφιότητες, όπως για την καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία, τον καλύτερο Α ανδρικό ρόλο, για τον Μάικλ Κίτον, ενώ με τις υποψηφιότητες για τους δεύτερους ανδρικούς και γυναικείους ρόλους «φλερτάρουν» ο Έντουαρτ Νόρτον και η Έμα Στόουν.

Η βιογραφία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «Selma» επίσης έχει πιθανότητες για την καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, από την Άβα Ντούβερνεϊ και τον Α ανδρικό ρόλο για τον Ντέιβιντ Ογέλγιο. Στην περίπτωση που προταθεί η σκηνοθέτης θα πρόκειται για την πρώτη υποψηφιότητα γυναίκας αφροαμερικανής σε αυτήν την κατηγορία.

Το «The Imitation Game» διεκδικεί υποψηφιότητα για την σκηνοθεσία του, τον πρώτο ανδρικό ρόλο, από τον Μπενεντίκτ Κουμπερμπάτς και τον δεύτερο γυναικείο από την Κίρα Νάιτλι.

Οι πρωταγωνιστές του «The Theory of Everything», που είναι η βιογραφία του φυσικού Στίβεν Χόκινς, διεκδικεί τις υποψηφιότητες για τους πρώτους ρόλος.

Το «The Grand Budapest Hotel», με τη Χρυσή Σφαίρα στην…τσέπη, επίσης βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί για την καλύτερη ταινία, ενώ ο Ραλφ Φάινς στον πρώτο ανδρικό ρόλο δεν έχει περάσει απαρατήρητος.

Την καλύτερη μεταφορά βιβλίου στην οθόνη, την σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φίντσερ, όπως και τους πρώτους ρόλους του Μπεν Άφλεκ και της Ροσαμούντ Πάικ στο Gone Girl πιστεύουν πολλοί ότι θα βραβεύσει η Ακαδημία.

Η Τζουλιάν Μουρ, τέλος, αναμένεται να βρίσκεται ανάμεσα στις υποψήφιες για τον Α γυναικείο ρόλο, με την ερμηνεία της στο «Still Alice» να έχει κατακτήσει την Χρυσή Σφαίρα και την εκτίμηση των κριτικών.

Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν σήμερα σε τηλεοπτική μετάδοση από το Dolby Theatre στο Χόλιγουντ.