X

Οι ταινίες της εβδομάδας

«Η θεωρία των πάντων» το οσκαρικό φαβορί με 5 υποψηφιότητες είναι ο βασικός λόγος να επισκεφθείτε τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ant1news

«Η θεωρία των πάντων», «Η φυλή», «Ο άνθρωπος από τη Μασσαλία», «Για πάντα», «Ο κύριος Μόρντεκαϊ», «Η γυναίκα με τα μαύρα 2: Άγγελος θανάτου», «Barbie,  Η σούπερ πριγκίπισσα» οι νέες ταινίες που προβάλλονται στους κινηματογράφους.

«Η θεωρία των πάντων» (Βιογραφική, 2014, Μ. Βρετανία, 123’) του Τζέιμς Μαρς. Με τους: Εντι Ρέντμεϊν, Φελίσιτι Τζόουνς

Η γνωριμία, η σχέση και η κοινή γαμήλια ζωή του διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ και της πρώτης συζύγου του Τζέιν Γουάιντ, από το Κέιμπριτζ του 1963 ως και τη δεκαετία του ’90.

«Η φυλή» (Δραματική, 2014, Ουκρανία-Ολλανδία, 130’) του Μίροσλαβ Σλαμποσπίτσκι. Με τους: Γκρίγκορι Φεσένκο, Γιάνα Νοβίκοβα

Προσπαθώντας να εγκλιματιστεί στον τρόπο ζωής ενός ειδικού σχολείου για κωφαλάλους, ο νεαρός Σεργκέι θα γίνει μέλος μιας συμμορίας μικροκακοποιών και θα ερωτευτεί μια από τις συμμαθήτριές του που δουλεύει ως πόρνη, παραβιάζοντας για χάρη της τους άγραφους νόμους της «φυλής».

«Ο άνθρωπος από τη Μασσαλία» (Περιπέτεια, 2014, Γαλλία, 135’) του Σεντρίκ Χιμένες. Με τους: Ζαν Ντιζαρντέν, Ζιλ Λελούς, Σελίν Σαλέτ

Ο Τανί Ζαμπά είναι ο αρχηγός της σπείρας που στη δεκαετία του ’70 ελέγχει το εμπόριο ναρκωτικών στη Μασσαλία, με φορτία τόνων ηρωίνης να φτάνουν ως τις Ηνωμένες Πολιτείες. Καταφέρνοντας να παραμένει ασύλληπτος από την αστυνομία, βρίσκει απέναντί του έναν φιλόδοξο ανακριτή, ο οποίος κάνει σκοπό της ζωής του να τον κλείσει φυλακή.

«Για πάντα» (Δραματική, 2014, Ελλάδα, 87’) της Μαργαρίτας Μαντά. Με τους: Κώστα Φιλίππογλου, Αννα Μάσχα

Ο Κώστας, ένας μοναχικός 50άρης οδηγός στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, βλέπει κάθε πρωί στο τρένο την Άννα, μια πωλήτρια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Όταν ένα γεγονός θα ανατρέψει τη ρουτινιάρικη καθημερινότητά του, θα αποφασίσει να την προσεγγίσει και να της μιλήσει.

«Ο κύριος Μόρντεκαϊ» (Κωμωδία, 2015, ΗΠΑ, 106’) του Ντέιβιντ Κεπ. Με τους: Τζόνι Ντεπ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ

Ο Τσάρλι Μόρντεκαϊ, ένας έμπορος τέχνης με πολλές νομικές και οικονομικές εκκρεμότητες, εξαναγκάζεται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες να βρει έναν κλεμμένο πίνακα του Γκόγια προτού αυτός πέσει στα χέρια ενός επικίνδυνου τρομοκράτη.

«Η γυναίκα με τα μαύρα 2: Άγγελος θανάτου» (Τρόμου, 2014, Μ. Βρετανία-Καναδάς, 98’) του Τομ Χάρπερ. Με τους: Ελεν ΜακΚρόρι, Τζέρεμι Ιρβαϊν

Μια ομάδα παιδιών και δυο δασκάλες αφήνουν το Λονδίνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και καταφεύγουν στην ερειπωμένη έπαυλη του Ιλ Μαρς, 40 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του φαντάσματος της Γυναίκας με τα Μαύρα.

«Barbie,  Η σούπερ πριγκίπισσα» (Κινούμενα Σχέδια, 2015, ΗΠΑ, 70’) του Ζικ Νόρτον. Με τις φωνές των: Σία Κοσκινά, Στεφανία Φιλιάδη

Μετά το φιλί μιας μαγικής πεταλούδας, η πριγκίπισσα Κάρα αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις, οι οποίες θα τη βοηθήσουν να υπερασπιστεί το βασίλειό της από τις ανατρεπτικές διαθέσεις ενός δολοπλόκου βαρόνου.