X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Η νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ με τον Μπράντλεϊ Κούπερ που έχει αποσπάσει έξι οσκαρικές υποψηφιότητες κάνει πρεμιέρα σήμερα μαζί ένα ξεχωριστό φιλμ από το δυναμικά αναπτυσσόμενο σινεμά του Ισραήλ.

Ant1news

Με τη νέα πολεμική περιπέτεια-βασισμένη σε αληθινά γεγονότα- του βραβευμένου με Όσκαρ ο Κλιντ Ίστγουντ, το βαθιά πολιτικό φιλμ της Ρονίτ Ελκαμπέτζ και τις νέες περιπέτειες του Μπομπ Σφουγγαράκη ξεκινά η νέα κινηματογραφική εβδομάδα.

«Ελεύθερος σκοπευτής» (Βιογραφική, 2014, ΗΠΑ) του Κλιντ Ιστγουντ.Με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ

Ύστερα από τέσσερις θητείες στο Ιράκ και 160 επιβεβαιωμένους φόνους, ο ελεύθερος σκοπευτής Κρις Κάιλ είναι ένας ζωντανός αμερικανικός θρύλος. Πίσω στην πατρίδα, όμως, η προσωπική και οικογενειακή του ζωή στοιχειώνονται από την πολεμική πραγματικότητα που τον ακολουθεί παντού.

«Το διαζύγιο: Η δίκη της Viviane Amsalem» (Δραματική, 2014, Ισραήλ-Γερμανία-Γαλλία) των Ρόνιτ και Σλόμι Ελκαμπετς. Με τους Ρόνιτ Ελκαμπετς, Σιμόν Αμπκαριάν

Η Βιβιάν Αμσαλέμ βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της, ο οποίος δεν δέχεται παρ’ όλα αυτά να της δώσει διαζύγιο. Καθώς ο θρησκευτικός νόμος απαιτεί σε αυτές της περιπτώσεις τη συναίνεση του συζύγου, το δικαστήριο των ραβίνων αδυνατεί για χρόνια να βρει λύση. Η Βίβιαν όμως επιμένει, επιστρέφοντας κάθε φορά με μια καινούργια αίτηση.

«Μπομπ Σφουγγαράκης: Εξω από τα νερά του» (Κινούμενα σχέδια, 2015, ΗΠΑ) του Πολ Τίμπιτ. Με τις φωνές των Λορέντζου Φραγκούλη, Βασίλη Μηλιού, Μαρίας Ζερβού

Εκμεταλλευόμενος τη μυστική συνταγή του καβουροπάτι, το φαστφουντάδικο του κύριου Καβούρη κάνει χρυσές δουλειές στον Βυθό του Μπικίνι. Όταν όμως ο ραδιούργος Πλαγκτόν επιχειρήσει να κλέψει τη συνταγή και εκείνη χαθεί, ο Μπομπ Σφουγγαράκης θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο για να σώσει τον υποβρύχιο κόσμο του, στον οποίο κυριαρχεί πλέον το χάος και η (αυτο)καταστροφή.