X

Ο Λάνθιμος στις Κάννες με το "The Lobster"

Μια ακόμα επιτυχία για τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο!

Ant1news

Μετά τη σαρωτική επιτυχία του «Κυνόδοντα» ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στις Κάννες με τη νέα του ταινία «Ο Αστακός» (The Lobster).

Η δημιουργία του Έλληνα σκηνοθέτη  πήρε τελικά το εισιτήριο για το διαγωνιστικό μέρος του 68ου Φεστιβάλ των Καννών που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 24 Μαΐου του 2015.

Δεκαεπτά χρόνια μετά την τελευταία ελληνική συμμετοχή και την βράβευση με τον Χρυσό Φοίνικα για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και το “Μία Αιωνιότητα και Μία Μέρα” ο Γιώργος Λάνθιμος διεκδικεί την πρωτιά με μια δυναμική και απρόβλεπτη ταινία σε σενάριο δικό του και του Ευθύμη Φιλίππου.

Το «The Lobster», τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη και πρώτη του αγγλόφωνη, είναι μια διεθνής συμπαραγωγή -Ελλάδας, Ολλανδίας, Μ.Βρετανίας, Ιρλανδίας- και στο καστ συμμετέχουν ονόματα όπως η Ρέιτσελ Βάις, Κόλιν Φάρελ, Λεά Σεϊντού, Τζον Σι Ράιλι, Μπεν Γουίσο, Αριάν λαμπεντ, Αγγελική Παπούλια.

Πρόκειται για μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο ξενοδοχείο, όπου είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 ημέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο δάσος.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Γιώργο Λάνθιμο και την ομάδα του.