X

Γαβράς: Κάποιοι δεν θέλουν να πετύχει το νέο κίνημα στην Ελλάδα

«Θέλουν να ξανάρθουν οι άλλοι και να κάνουν αυτά που θέλουν. Να μην υπάρχει καμιά αντίσταση».

Ant1news


«Υπάρχει ένα νέο κίνημα στην Ελλάδα και κάποιοι δεν θέλουν να πετύχει» δηλώνει από τις Κάννες ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζει  ότι οι δανειστές «θέλουν να ξανάρθουν οι άλλοι και να κάνουν αυτά που θέλουν. Να μην υπάρχει καμιά αντίσταση».

Ταυτοχρόνως, επικροτεί την τακτική του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις, καθώς όπως λέει: «ο Βαρουφάκης μίλησε ως ίσος προς ίσον. Κι αυτό δεν το θέλουν. Θέλουν κάποιον yes-man...».

Τα πράγματα στην Ελλάδα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν, επισημαίνει ο Κώστας Γαβράς  τονίζοντας πως ο λαός πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. «Είναι νέος, δεν έχει παρελθόν, γιατί δεν αναλαμβάνουν το θάρρος να τον ψηφίσουν όλοι, να δούμε τι θα κάνει. Να αλλάξουν τα πράγματα».

Ο Κώστας Γαβράς βρίσκεται για πολλοστή φορά στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου τo 1969 η ταινία του «Ζ» κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής και εν συνεχεία κατέκτησε το  Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.