X

«Αγνώριστος» ο Μάικλ Κέιν στην νέα του ταινία

Ο διάσημος ηθοποιός παίζει στη νέα ταινία του Πάολο Σορεντίνο, "Youth" που έκανε πρεμιέρα στις Κάννες και δηλώνει πως δυσκολεύτηκε να αναγνωρίσει τον εαυτό του.

Ant1news

Ο Μάικλ Κέιν, ο βετεράνος Βρετανός ηθοποιός, ο οποίος έχει δεχτεί στο παρελθόν επικρίσεις ότι στη διάρκεια της 60ετούς καριέρας του στους περισσότερους ρόλους του υποδυόταν τον εαυτό του, δηλώνει αγνώριστος στον τελευταίο του ρόλο ενός συνταξιούχου διευθυντή ορχήστρας, ο οποίος παθαίνει κρίση ηλικίας σε ένα ακριβό ελβετικό θέρετρο.

"Η πρόκληση την οποία θέτω στον εαυτό μου και ανέκαθεν έθετα είναι 'Πώς μπορώ να υποδυθώ έναν χαρακτήρα ο οποίος απέχει όσο το δυνατόν περισσότερο από εμένα;", δήλωσε στο Ρόιτερς μετά την πρεμιέρα της ταινίας "Youth" του ιταλού σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο.

"Σε αυτή την ταινία, ένας συνθέτης κλασικής μουσικής και διευθυντής ορχήστρας είναι ως χαρακτήρας τόσο μακριά από εμένα-- έναν γνήσιο Λονδρέζο, ακατέργαστο και γιο αχθοφόρου σε ψαραγορά--όσο κανένας άλλος ρόλος στο παρελθόν", λέει ο 82χρονος Κέιν.

"Δεν μπορείς να με εντοπίσεις μέσα στον ρόλο, δεν μπορείς να με δεις, βλέπεις μόνο εκείνον".

Ο Κέιν δήλωσε ακόμη ότι η καλύτερη ταινία που γύρισε μέχρι σήμερα ήταν μία μεταφορά του θεατρικού έργου του Ρόναλντ Χάργουντ "Ο Αμπιγιέρ".

"Ήμουν πολύ καλός φίλος του Όρσον Ουέλς κι υπήρχε ένα αγγλικό θεατρικό έργο 'Ο Αμπιγιέρ' για έναν ηλικιωμένο, πληθωρικό ηθοποιό--σαν σεξπηρικό ηθοποιό--και τον ομοφυλόφιλο αμπιγιέρ του. Τους ρόλους υποδύθηκαν ο Άλμπερτ Φίνεϊ και ο Τομ Κόρτνεϊ, πολύ επιτυχημένα θα έλεγα. Ο Όρσον κι εγώ θέλαμε να το μεταφέρουμε, αλλά είχαν ήδη αγοράσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα. Και θεωρώ ότι είναι η καλύτερη ταινία που γύρισα ποτέ".

"Ο Αμπιγιέρ" μεταφέρεται και πάλι στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τους Άντονι Χόπκινς και Ίαν Μακέλεν.