X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους...

Ant1news

«Καυτή καταδίωξη», «Μανταρίνια»,  «Η Χώρα του Αύριο», «Θέλεις ή δε θέλεις;», «Το πνεύμα του κακού», «Με την πρώτη ματιά», «Τρελή αγάπη», «Ο νόμος της σιωπής», «Αποχαιρετισμός στη γλώσσα», «Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε» οι νέες αφίξεις στις αίθουσες.

«Καυτή καταδίωξη» (Κωμωδία, 2015, ΗΠΑ, 87’) της Αν Φλέτσερ. Με τις Σοφία Βεργκάρα, Ρις Γουίδερσπουν

Η νευρωτική αστυνομικός Κούπερ μαζί με τη Λατίνα προστατευόμενη μάρτυρα Ντανιέλα Ρίβα αναγκάζονται να διασχίσουν το Τέξας κυνηγημένες από διεφθαρμένους μπάτσους και πάνοπλους κακοποιούς.

«Μανταρίνια» (Δραματική, 2013, Εσθονία-Γεωργία, 87’) του Ζάζα Ουρουσάντζε. Με τους Λέμπιτ Ούλφσακ, Ελμο Νουγκάνεν

Ο Εσθονός Ίβο αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο βολής του πολέμου μεταξύ Γεωργίας και Αμπχαζίας. Μια μάχη μικρής ισχύος που γίνεται μπροστά από το σπίτι του, αφήνει πίσω της έναν επιζώντα από κάθε πλευρά: τον Τσετσένο μισθοφόρο Αχμέντ και τον Γεωργιανό Νίκο. Ο Ίβο περιθάλπει τους δυο τραυματίες, με τις συγκρούσεις ανάμεσά τους να εντείνονται ημέρα με την ημέρα.

«Η Χώρα του Αύριο» (Επιστημονικης φαντασίας, 2015, ΗΠΑ, 130’) του Μπραντ Μπερντ. Με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπριτ Ρόμπερτσον

Στα χέρια της νεαρής Κέισι πέφτει μια θαυματουργή καρφίτσα, η οποία την ταξιδεύει σε ένα φουτουριστικό παράλληλο σύμπαν που μόνη αυτή μπορεί να δει. Όταν η απόδρασή της από την πραγματικότητα σταματά απότομα, η ιδιοφυής νεαρή προσπαθεί να βρει τον τρόπο για να επιστρέψει σε εκείνο τον ονειρικό κόσμο. Την ίδια στιγμή, η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του πλανήτη έχει ξεκινήσει…

 

«Θέλεις ή δε θέλεις;» (Κομεντί, 2014, Γαλλία-Βέλγιο, 88’) τηςΤονί Μαρσάλ. Με τους Σοφί Μαρσό, Πατρίκ Μπριέλ

Ο Λαμπέρ και η Ζουντίτ είναι εθισμένοι στο σεξ. Η μία νιώθει υπέροχα γι’ αυτό, ο άλλος όμως προσπαθεί να το ξεπεράσει. Όταν, λοιπόν, γνωρίζονται και αρχίζουν να δουλεύουν μαζί ως σύμβουλοι γάμου, εκείνη κάνει τα πάντα για να τον ρίξει στο κρεβάτι κι εκείνος αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις.

 

«Το πνεύμα του κακού» (Τρόμου, 2015, ΗΠΑ, 93’) του Γκιλ Κέναν. Με τους Σαμ Ρόκγουελ, Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ

Μια πενταμελής οικογένεια μετακομίζει σε ένα σπίτι στα προάστια, στο οποίο αρχίζουν να συμβαίνουν ανεξήγητα, απειλητικά φαινόμενα. Αυτά κορυφώνονται όταν η μικρή κόρη χάνεται, μέσα από μια ντουλάπα, σε μια άλλη διάσταση.

«Με την πρώτη ματιά» (Δραματική, 2014, Βραζιλία, 96’) του Ντανιέλ Ριμπέιρο. Με τους Γκιγιέρμε Λόμπο, Φάμπιο Αουντι

Ο Λεονάρντο είναι ένας τυφλός μαθητής που περνάει τις περισσότερες ώρες με την κολλητή του Τζιοβάνα, περιμένοντας όπως όλοι οι έφηβοι κάτι συναρπαστικό που θα ταράξει τη συμβατική καθημερινότητά του. Ο ερχομός του καινούργιου συμμαθητή τους Γκάμπριελ αλλάζει τις ισορροπίες στη σχέση τους, αφού και οι δύο τον διεκδικούν με το δικό του τρόπο ο καθένας.

«Τρελή αγάπη» (Κομεντί, 2014, Αυστρία-Λουξεμβούργο-Γερμανία, 96’) της Τζέσικα Χάουσνερ. Με τους Κρίστιαν Φρίντελ, Μπίρτε Σνέινκ

Στο Βερολίνο των αρχών του 19ου αιώνα ο μελαγχολικός ποιητής Χάινριχ φον Κλάιστ γνωρίζει την παντρεμένη Ενριέτα Φόγκελ, θαυμάστρια του έργου του. Όταν εκείνη διαγιγνώσκεται με μια καταληκτική ασθένεια, ο Χάινριχ προσπαθεί να την πείσει να τον συνοδεύσει στην αυτοκτονία.

«Ο νόμος της σιωπής» (Περιπέτεια, 2014, Αυστραλία, 108’) του Τζούλιους Εϊβερι. Με τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Μπρέντον Θουέιτς

Ο βετεράνος εγκληματίας Γιούαν ΜακΓκρέγκορ γίνεται μέντορας του εφήβου Μπρέντον Θουέιτς στη φυλακή και κανονίζουν, αφού ο δεύτερος βοηθήσει τον πρώτο να δραπετεύσει, μια -τελευταία εννοείται- ληστεία σε χρυσωρυχείο.

«Αποχαιρετισμός στη γλώσσα» (Δραματική, 2014, Ελβετία-Γαλλία, 70’) του Ζαν-Λικ Γκοντάρ. Με τους Ελοΐζ Γκοντέ, Καμέλ Αμπντελί

Ένας άντρας και μια παντρεμένη γυναίκα έχουν σχέση. Χωρίζουν και ξαναβρίσκονται, αυτήν τη φορά έχοντας μαζί τους κι έναν αδέσποτο σκύλο.

 

«Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε» (Κωμωδία, 2013, Σουηδία, 114’) του Φέλιξ Χέρνγκρεν. Με τους Ρόμπερτ Γκούσταφσον, Ιβάρ Βικλάντερ

Ο τρόφιμος ενός γηροκομείου αρνείται να γιορτάσει τα εκατοστά γενέθλιά του και πηδώντας από το παράθυρο φεύγει προς το άγνωστο. Ενώ αναπολεί τα γεγονότα της ζωής του, θα βρεθεί κρατώντας μια βαλίτσα γεμάτη εκατομμύρια σουηδικές κορόνες κι έχοντας την αστυνομία και μια εγκληματική συμμορία στο κατόπι του.