X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Έξι ταινίες «προσγειώνονται» στις σκοτεινές αίθουσες, ανάμεσά τους και μία παιδική για τους μικρούς σινεφίλ.

Ant1news

«Ted 2», «Ο κύριος Χολμς», «Πώς να κάνετε έρωτα σαν Εγγλέζος», «Eνα μικρό χάος», «Το μπλε δωμάτιο», «Το τέρας του Βάλτου» οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

«Ted 2» (Κωμωδία, 2015, ΗΠΑ, 115’) του  Σεθ ΜακΦάρλαν. Με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σεθ ΜακΦάρλαν,  Αμάντα Σέιφριντ

Ο Τεντ, το λούτρινο αρκουδάκι του Τζον Μπένετ, παντρεύεται την Τάμι - Λιν, αλλά η προσπάθειά του να γίνει πατέρας σκοντάφτει στο ότι πρέπει πρώτα να αποδείξει νομικά πως είναι «αληθινό πρόσωπο».

«Ο κύριος Χολμς» (Δραματική, 2015, Μ. Βρετανία-ΗΠΑ, 104’) του  Μπιλ Κόντον. Με τους Ιαν ΜακΚέλεν, Λόρα Λίνεϊ, Μάιλο Πάρκερ

Στη βρετανική επαρχία του 1947, ο 93χρονος Σέρλοκ Χολμς αρχίζει να έχει έντονα σημάδια απώλειας μνήμης. Ενώ πιάνει φιλία με έναν ανήλικο θαυμαστή του, γιο της οικονόμου του, προσπαθεί ταυτόχρονα να θυμηθεί και να διαλευκάνει μια άλυτη για 30 χρόνια υπόθεση.

«Πώς να κάνετε έρωτα σαν Εγγλέζος» (Ρομαντική κομεντί, 2014, ΗΠΑ, 100’) του Τομ Βόχαν. Με τους Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγεκ, Τζέσικα Αλμπα

Ο Ρίτσαρντ Χεγκ είναι ένας Βρετανός μποέμ καθηγητής λογοτεχνίας, ο οποίος αφήνει έγκυο μια Αμερικάνα φοιτήτριά του και μετακομίζει μαζί της στο Λος Άντζελες. Όταν λίγο αργότερα χωρίσει μαζί της, η σέξι ετεροθαλής αδελφή της θα εισβάλει στη ζωή του, αναγκάζοντάς τον να την αναθεωρήσει ριζικά.

«Eνα μικρό χάος» (Δραματική εποχής, 2014, Μ. Βρετανία, 117’) του Αλαν Ρίκμαν. Με τους Κέιτ Γουίνσλετ, Ματίας Σένερτς, Αλαν Ρίκμαν

Η αρχιτέκτονας Σαμπίν ντε Μπαρά και ο υπεύθυνος για τους κήπους των Βερσαλλιών συνάδελφός της Αντρέ λε Νοτρ ερωτεύονται, ενώ προσπαθούν να αναδιαμορφώσουν τους χώρους γύρω από τα πολυτελή ανάκτορα του Λουδοβίκου του 14ου.

«Το μπλε δωμάτιο» (Δραματική, 2014, Γαλλία, 76’) του Ματιέ Αμαλρίκ. Με τους Ματιέ Αμαλρίκ, Στεφανί Κλεό

Ενώ ανακρίνεται από τους αστυνομικούς, ο Ζιλιέν θυμάται την εξωσυζυγική σχέση του με την όμορφη Εστέρ και πώς τα πράγματα οδηγήθηκαν στο να θεωρείται ύποπτος για φόνο.

«Το τέρας του Βάλτου» (Animation, 2016, Σουηδία, 68’) του Μάγκνους Κάρλσον

Ένα φοβερό τέρας, που ζει στο βάλτο πίσω από το σπίτι του κυρίου Κροκόδειλου, τρομοκρατεί τον Ντέσμοντ και τους φίλους του. Η ζωή τους και η ζωή όλων των κατοίκων του δάσους γίνεται αφόρητη κάθε φορά που εμφανίζεται. Ώσπου ο Ντέσμοντ και οι φίλοι του αποφασίζουν να αντιδράσουν…