X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Αληθινές ιστορίες και μελόδραμα συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας.

Ant1news

«Κατακούτελα», «Pride», «Ο αριστερόχειρας», «Χιροσίμα αγάπη μου, «Το βαποράκι», «Το βασίλειο των μαϊμούδων», «Θα μείνει μεταξύ μας», «Χάρτινες πόλεις» οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες.

«Κατακούτελα» (Κομεντί, 2015, ΗΠΑ, 125’) του Τζαντ Απατοου. Με τους Εϊμι Σούμερ, Μπιλ Χέιντερ, Τίλντα Σουίντον

Μια φανατικά εργένισσα δημοσιογράφος αναλαμβάνει να κάνει ρεπορτάζ για ένα διάσημο αθλίατρο, αν και η ίδια μισεί τα σπορ. Γοητευμένη από το ήρεμο και ευγενικό στιλ του θα ξεκινήσει μαζί του σχέση, τρέμοντας στην ιδέα πως αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι μόνιμο.

«Pride» (Δραματική κομεντί, 2014, Μ. Βρετανία-Γαλλία, 119’) του Μάθιου Γουόρκους. Με τους Μπεν Σνέτσερ, Ντόμινικ Γουέστ, Μπιλ Νάιχι, Ιμέλντα Στόντον, Πάντι Κόνσινταϊν

Στο Λονδίνο του 1984 μια ομάδα γκέι ακτιβιστών προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη της μεγάλης απεργίας των ανθρακωρύχων. Όταν όμως τα μέλη της χρειαστεί να μεταβούν στην Ουαλία για να συναντήσουν τους απεργούς, θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι ακριβώς καλοδεχούμενα.

«Ο αριστερόχειρας» (Δραματική, 2015, ΗΠΑ, 123’) του Αντουάν Φουκουά. Με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Φόρεστ Γουίτακερ, Ναόμι Χάρις

Παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, παντρεμένος με τον παιδικό έρωτά του και πατέρας ενός έξυπνου κοριτσιού, ο Μπίλι Χόουπ έχει ό,τι είχε ονειρευτεί. Μέχρι που θα τα χάσει όλα σε μια στιγμή, ξεκινώντας από τον πάτο για να ξαναφτάσει στην κορυφή.

«Χιροσίμα αγάπη μου» (Δραματική, 1959, Γαλλία-Ιαπωνία, 90’) του Αλέν Ρενέ. Με τους Εμανουέλ Ριβά, Εϊτζι Οκάντα, Μπερνάρ Φρεσόν

Επανέκδοση της υπέρτατης, πολυβραβευμένης σινεφίλ ταινίας του Αλέν Ρενέ.

Μια Γαλλίδα ηθοποιός ζει στην ανοικοδομημένη Χιροσίμα έναν τρελό, σύντομο έρωτα με έναν Γιαπωνέζο αρχιτέκτονα. Ταυτόχρονα, αναπολεί στιγμές από το τραυματικό παρελθόν της, όταν είχε δεσμό μ’ έναν Γερμανό στρατιώτη στην περίοδο της Κατοχής.

«Το βαποράκι» (Δραματική, 2014, Αυστραλία, 103’) των Τόνι Μαχόνι, Ανγκους Σάμπσον. Με τους Ανγκους Σάμπσον, Χιούγκο Γουίβινγκ

Επιστρέφοντας από την Ταϊλάνδη στην Αυστραλία, ο αφελής Ρέι Τζένκινς συλλαμβάνεται ως ύποπτος διακίνησης ναρκωτικών. Έχοντας καταπιεί σακουλάκια γεμάτα με ένα κιλό ηρωίνη, αρνείται να πάει στην τουαλέτα, κατακρατώντας τα αποδεικτικά στοιχεία.

 

«Το βασίλειο των μαϊμούδων» (Ντοκιμαντέρ, ΗΠΑ, 81’) των Μαρκ Λίνφιλντ, Αλιστερ Φόδεργκιλ. Αφήγηση: Τίνα Φέι

Στα δάση της Σρι Λάνκα, ένα νεογέννητο μαϊμουδάκι και η γενναία μητέρα του προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια ανταγωνιστική, ιεραρχικά δομημένη κοινωνία, αποφεύγοντας τους φυσικούς κινδύνους που παραμονεύουν.

«Θα μείνει μεταξύ μας» (Δραματική, 2015, Γαλλία, 105’) του Ζαν Φρανσουά Ρισέ. Με τους Βενσάν Κασέλ, Φρανσουά Κλουζέ

Ο Λοράν και ο Αντουάν, δυο 45άρηδες φίλοι, πηγαίνουν διακοπές στην Κορσική με τις κόρες τους. Σε μια αμήχανη στιγμή, ο Λοράν κάνει έρωτα με την κόρη του Αντουάν, η οποία τον έχει ερωτευτεί τρελά, ενώ εκείνος προσπαθεί να κρατήσει την ιστορία μυστική πάση θυσία.

«Χάρτινες πόλεις» (Κομεντί, 2015, ΗΠΑ, 109’) του Τζέικ Σράιερ. Με τους Νατ Γουλφ, Κάρα Ντελεβίν

Ο Κουέντιν είναι έτοιμος να αποφοιτήσει από το λύκειο και ν’ αφήσει πίσω του το Ορλάντο, αλλά και τη Μάργκο, το μεγάλο, ανεκπλήρωτο έρωτά του. Ώσπου εκείνη τον παρασέρνει σε μια περιπετειώδη νύχτα και μετά εξαφανίζεται. Αναζητώντας την, ο Κουέντιν θα φτάσει ως την άλλη άκρη της Αμερικής.