X

Έντονες διαμαρτυρίες από φεμινίστριες στην πρεμιέρα της "Suffragette"

Εκατό διαδηλώτριες ξάπλωσαν στο κόκκινο χαλί και διέκοψαν την πρεμιέρα της ταινίας.

Ant1news

Η πρεμιέρα της ταινίας «Suffragette» στο Λονδίνο διακόπηκε από 100 φεμινίστριες διαδηλώτριες, οι οποίες σκαρφάλωσαν τα προστατευτικά κάγκελα και ξάπλωσαν πάνω στο κόκκινο χαλί.

Αιτία για τη διαμαρτυρία αυτή ήταν οι περικοπές σε υπηρεσίες που παρέχουν υποστήριξη σε γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας και το σχετικό θέμα της ταινίας.

«Ο αγώνας για την απελευθέρωση των γυναικών δεν έχει τελειώσει και ιδιαίτερα αυτήν την εποχή που δύο γυναίκες την εβδομάδα σκοτώνονται από βίαιους άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνίζομαι διότι οι νεκρές γυναίκες δεν μπορούν να ψηφίσουν. Οι αλλαγές αυτές έγιναν στο πλαίσιο της λιτότητας. Η πρόσβαση των γυναικών στην κοινωνική στέγαση, στα οφέλη και στη νομική βοήθεια έχει μειωθεί και οι γυναίκες πεθαίνουν" δήλωσε μία διαδηλώτρια.

Μία από τις πρωταγωνίστριες ηθοποιός Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, η οποία είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα που παίζουν στην ταινία, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενη που η ταινία μας έθιξε το θέμα. Αυτός είναι ο λόγος που η ταινία δημιουργήθηκε».

Η δεύτερη πρωταγωνίστρια Romola Garai, δήλωσε πως «δεν τους μίλησα, αλλά χαίρομαι που το κίνημα των σουφραζέτων υπάρχει ακόμα».

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας και τις φεμινίστριες να διαμαρτύρονται