X

Επίσημη πρεμιέρα για τον «Αστακό» του Λάνθιμου

Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους στις 22 Οκτωβρίου από τη Feelgood, με τη συμμετοχή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και την υποστήριξη του Eurimages.

Ant1news

Επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα έκανε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ο Αστακός», στον κινηματογράφο Δαναό.

Το κοινό υποδέχτηκε με θερμό χαιρετισμό ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, οι ηθοποιοί Ariane Labed και Αγγελική Παπούλια, ο συν-σεναριογράφους Ευθύμης Φιλίππου και η Ειρήνη Σουγανίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Feelgood.

Στην επίσημη πρώτη της ταινίας στην Ελλάδα παρευρέθηκε πλήθος καλεσμένων από διάφορους χώρους των τεχνών και των γραμμάτων, οι οποίοι μετά την προβολή σχολίασαν με τα θερμότερα λόγια την ταινία.

Στην πρεμιέρα παρέστησαν ο Ιρλανδός πρέσβης, Noel Kilkenny, οι σκηνοθέτες Αλέξης Αλεξίου, Γιάννης Βεσλεμές, Μιχάλης Κωνσταντάτος, Όλγα Μαλέα, Μανούσος Μανουσάκης, Μαργαρίτα Μαντά, Τάσος Μπουλμέτης, Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Γιώργος Πανουσόπουλος, οι ηθοποιοί Γιώτα Αργυροπούλου, Μαρία Καλλιμάνη, Μάκης Παπαδημητρίου και Δήμητρα Παπαδοπούλου, η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, ο χορογράφος και σκηνοθέτης Δημήτρης Παπαϊωάννου, οι κινηματογραφικοί παραγωγοί Γιάννης Ιακωβίδης, Αμάντα Λιβανού, Ηρακλής Μαυροειδής και Γιώργος Τσούργιαννης, οι σκηνογράφοι Εύα Νάθενα και Διονύσης Φωτόπουλος, η συγγραφέας και ηθοποιός Λένα Κιτσοπούλου, καθώς και εκπρόσωποι του μουσικού στερεώματος: οι συνθέτες Θέμης Καραμουρατίδης και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη.

«Ο Αστακός», μία αλληγορική, ρομαντική ιστορία, κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Καννών (2015) και συγκεντρώνει διεθνές καστ: Colin Farrell, Rachel Weisz, Lea Seydoux, John C. Reilly, Olivia Colman, Ben Whishaw, Ariane Labed, Αγγελική Παπούλια.