X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Έξι ταινίες «προσγειώνονται» στις αίθουσες, ανάμεσά τους και μία παιδική για τους μικρούς σινεφίλ.

Ant1news

«Dheepan, «Το παραμύθι των παραμυθιών», «Σύμπτωμα», «Τέλος διαδρομής», «Τοσοδούλικα: Η κοιλάδα των χαμένων μυρμηγκιών», «The Republic» οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

«Dheepan, ο άνθρωπος χωρίς πατρίδα» (Δραματική, 2015, Γαλλία, 109’) του Ζακ Οντιάρ. Με τους Τζεσουθασάν Αντονιθασάν, Καλιεσβάρι Σρινιβασάν

 

Χρυσός Φοίνικας για το βαθιά ανθρώπινο δράμα του Ζακ Οντιάρ, το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός στρατιώτη των Ταμίλ που αποδρά από τον εμφύλιο στη Σρι Λάνκα, παριστάνοντας πως είναι οικογένεια με μια άγνωστή του κοπέλα και ένα μικρό κορίτσι. Ο Γκανέσα είναι ο θεός των νέων ξεκινημάτων και δεν είναι τυχαίο που η «γυναίκα» του, Ντιπάν, προσεύχεται σ’ αυτόν: η νέα τους αρχή σ’ ένα παριζιάνικο προάστιο απαιτεί τεράστια αποθέματα δύναμης και ευελιξίας.

«Το παραμύθι των παραμυθιών» (Φαντασία, 2015, Ιταλία-Γαλλία-Μ. Βρετανία, 125’) του Ματέο Γκαρόνε. Με τους Σάλμα Χάγεκ, Βενσάν Κασέλ

 

Μια βασίλισσα προσπαθεί απεγνωσμένα να αποκτήσει παιδί, αλλά, για να τα καταφέρει, πρέπει να φάει την καρδιά ενός θαλάσσιου τέρατος. Ένας λάγνος πρίγκιπας ερωτεύεται μια γυναίκα της οποίας έχει ακούσει μόνο τη φωνή. Ένας βασιλιάς αναπτύσσει αφύσικη εμμονή με έναν ψύλλο, που παίρνει ανεξέλεγκτες, γιγαντιαίες διαστάσεις.

«Σύμπτωμα» (Φαντασίας, 2015, Ελλάδα)  Του Άγγελου Φραντζή. Με την Κάτια Γκουλιώνη

 

Σε ένα νησί εμφανίζεται μες στο χειμώνα ένα αλλόκοτο πλάσμα, με το οποίο όποιος έρχεται σε επαφή χάνει τα λογικά του. Οι κάτοικοι ζητούν τη βοήθεια μιας νεαρής κοπέλας, που μοιάζει να είναι η μόνη που μπορεί να το αντιμετωπίσει.

«Τέλος διαδρομής» (Δραματική, 2015, ΗΠΑ, 106’) του  Τζέιμς Πόνσολντ. Με τους Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Τζέισον Σίγκελ

 

Όταν μαθαίνει πως ο διάσημος λογοτέχνης Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας αυτοκτόνησε, ο μυθιστοριογράφος Ντέιβιντ Λίπσκι ξεθάβει τις κασέτες από την πενθήμερη συνέντευξη που του είχε πάρει ως ρεπόρτερ του Rolling Stone δώδεκα χρόνια νωρίτερα.

«Τοσοδούλικα: Η κοιλάδα των χαμένων μυρμηγκιών» (Κινούμενα σχέδια, 2013, Γαλλία-Βέλγιο, 89’) των  Ελέν Ζιρό, Τομά Ζαμπό

 

Σε ένα μικρό ξέφωτο, τα απομεινάρια ενός πικνίκ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο μυρμηγκοφυλές. Μια γενναία πασχαλίτσα που θα εμπλακεί άθελά της θα βοηθήσει τα καλοσυνάτα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των αδίστακτων κόκκινων μυρμηγκιών. Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ταινίας Animation.

«The Republic» (Θρίλερ, 2015, Ελλάδα) του  Δημήτρη Τζέτζα. Με τους Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Γιάννη Στάνκογλου, Ερρίκο Λίτση

 

Ο Αχιλλέας είναι ένας νεαρός που κάνει παράνομες παρακολουθήσεις για λογαριασμό ενός διεφθαρμένου δημοσιογράφου. Όταν γίνει μάρτυρας ενός βίαιου παζαριού γυναικών παραιτείται, χωρίς να υπολογίζει τις τραγικές συνέπειες της επιλογής του.