X

Οι ταινίες της εβδομάδας

H νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που πραγματεύεται τρεις διαφορετικές ιστορίες αγάπης, με φόντο την οικονομική κρίση στην Ελλάδα συγκεντρώνει πάνω της τα βλέμματα των σινεφίλ.

Ant1news

Με πέντε νέα φιλμ μας υποδέχεται η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Διαβάστε αναλυτικά τις έξι ταινίες της εβδομάδας και δείτε τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους!

«Ένας άλλος κόσμος» (Δραματική, 2015, Ελλάδα, 113’) του  Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Με τους Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Μαρία Καβογιάννη, Τζ. Κ. Σίμονς, Μηνά Χατζησάββα

 

Ο Φάρις είναι ένας Σύριος μετανάστης που σώζει τη φοιτήτρια Δανάη από μια ληστεία. Ο 40άρης Γιώργος, στέλεχος μεγάλης εταιρείας, βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν προβληματικό γάμο, γνωρίζεται με τη Σουηδέζα Ελίζ. Η νοικοκυρά Μαρία γνωρίζει έξω από το σούπερ μάρκετ τον Σεμπάστιαν, έναν Γερμανό που εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Την ίδια στιγμή, ο χρεοκοπημένος Αντώνης έχει παραδοθεί στο τυφλό ρατσιστικό μίσος.

«Ο διαιτητής» (Κωμωδία, 2013, Ιταλία-Αργεντινή, 96’) του Πάολο Τζούκα. Με τους Τζιάκοπο Κουλίν, Στέφανο Ακόρσι

 

Ενώ η διαμάχη μεταξύ δυο ποδοσφαιρικών ομάδων της τρίτης κατηγορίας Σαρδηνίας κορυφώνεται, ο καλύτερος παίχτης της μιας εξ αυτών ξανασυναντά την παιδική του αγαπημένη και ένας φιλόδοξος διαιτητής είναι έτοιμος να σφυρίξει κατ’ εντολή για να βρεθεί στο μεγάλο τελικό.

«Ο ηλίθιος» (Δραματική, 2014, Ρωσία, 116’) του  Γιούρι Μπίκοφ. Με τους Αρτιόμ Μπιστρόφ, Νατάλια Σούρκοβα

 

Ο Ντίμα είναι ένας τίμιος και ιδεαλιστής υδραυλικός, ο οποίος επιθεωρώντας τη διαρροή μιας πολυώροφης πολυκατοικίας αντιλαμβάνεται πως αυτή είναι έτοιμη να γκρεμιστεί. Προσπαθεί επειγόντως να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις αρχές, αλλά συναντά μια διεφθαρμένη γραφειοκρατία στρέφεται εναντίον του.

«Ο καλόσαυρος» (Κινούμενα σχέδια, 2015, ΗΠΑ, 93’) του Πίτερ Σον. Με τις φωνές των Γιάννη Τσιμιτσέλη, Δημήτρη Σταρόβα

 

Ο Άρλο, ένας μικρός Απατόσαυρος που έχει χαθεί στην άγρια φύση, κάνει μια απρόβλεπτη φιλία με μικρό αγόρι, το οποίο θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στην οικογένειά του.

«Με το κεφάλι ψηλά» (Δραματική, 2015, Γαλλία, 120’) της Εμανουέλ Μπερκό. Με τους Kατρίν Ντενέβ, Σαρά Φορεστιέ, Μπενουά Μαζιμέλ

 

Παραμελημένος από τη μητέρα του, ο μικρός Μαλονί υιοθετεί μια όλο και βιαιότερη συμπεριφορά, καταλήγοντας σε ένα αυστηρό εκπαιδευτικό κέντρο. Εκεί θα γνωρίσει τη νεαρή Τες, η οποία μαζί με μια δικαστικό και έναν κοινωνικό σύμβουλο είναι οι μόνοι που νοιάζονται και μπορούν να τον βοηθήσουν.