X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Πρεμιέρα έκανε παραμονή Χριστουγέννων στις ελληνικές αίθουσες το πολυαναμενόμενο Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει. Δείτε τρέιλερ από όλες τις ταινίες...

Ant1news

Επτά νέες ταινίες έκαναν πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον του κοινού φαίνεται πως έκλεψε το πολυαναμενόμενο Star Wars, αφού πλήθος κόσμου “έτρεξε” στα σινεμά για να δουν την συγκεκριμένη ταινία.

Μεταξύ αυτών που προβλήθηκαν χθες για πρώτη φορά είναι και ένα ελληνικό ντομικαντέρ, καθώς και μια ταινία που έρχεται από τα παλιά...το Πόλεμος και Ειρήνη (Μέρος 1ο).

Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει (Περιπέτεια)

 

Αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Έιμπραμς με τους: Χάρισον Φορντ, Άνταμ Ντράιβερ, Όσκαρ Άιζακ, Τζον Μπογιέγκα, Ντέιζι Ρίντλεϊ

Πανίσχυρες ξανά, οι δυνάμεις της Αυτοκρατορίας αναζητούν τον αποσυρμένο Λουκ Σκάιγουοκερ, τον τελευταίο ζωντανό Τζεντάι. Το ίδιο και η Αντίσταση, ένας πιλότος της οποίας έχει βρει τον χάρτη που οδηγεί στο κρησφύγετό του.

aPolis (Ντοκιμαντέρ)  

 

Eλληνική ταινία,σε  σκηνοθεσία Κατερίνας  Τζόβα.

Μια Πολίτισσα αφηγείται και ταυτόχρονα θυμάται μέσα από δραματοποιημένες σκηνές τη ζωή της στην Κωνσταντινούπολη από τη δεκαετία του '20 ως εκείνη του '60.

Η Μητέρα μου (Mia Madre, Δραματική)

 

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Νάνι Μορέτι με τους: Μαργκερίτα Μπούι, Νάνι Μορέτι, Τζον Τορτούρο

Η Μαργκερίτα προσπαθεί να βάλει τάξη στη ζωή της εν μέσω επαγγελματικών και οικογενειακών προβλημάτων. Ενώ η μητέρα της είναι βαριά άρρωστη, εκείνη πρέπει να σκηνοθετήσει μια ταινία με πρωταγωνιστή έναν ιδιότροπο, απαιτητικό Αμερικανό σταρ.

Modris   (Δραματική)

 

Λετονο-ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία Γιούρις Κουρσιέτις με τους: Κρίστερς Πίκσα, Ρέζιτζα Καλνίνα, Ινέσε Πούντζα.

O δεκαεπτάχρονος Μόδρις είναι ένα συνηθισμένο αγόρι που περνάει τον χρόνο του με το κορίτσι του και κάποιους καλούς φίλους από το σχολείο. Ο εθισμός του στον τζόγο, όμως, κάνει τη σχέση με τη μητέρα του δύσκολη και τον οδηγεί σε παραβατικές συμπεριφορές.

Joy (Δραματική κομεντί)

 

Aμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ με τους: Τζένιφερ Λόρενς, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Έντγκαρ Ραμίρεζ.  

Η ιστορία της Τζόι Μανιάνο, μιας απλής νοικοκυράς που στη δεκαετία του ’90 δημιούργησε έναν επιχειρηματικό κολοσσό, ξεκινώντας από την ιδέα της «μαγικής σφουγγαρίστρας». 

Point Break  (Περιπέτεια)

 

Aμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Έρικσον Κορ με τους: Έντγκαρ Ραμίρεζ, Λιούκ Μπρέισι, Τερέζα Πάλμερ, Ρέι Γουίνστον 

Ένας νεαρός πράκτορας του FBI αναλαμβάνει να εισχωρήσει μυστικά σε μια ομάδα αθλητών των extreme sports, οι οποίοι είναι ύποπτοι για μια σειρά παράτολμων ληστειών. 

Πόλεμος και Ειρήνη - Μέρος 1ο  (Δραματική)

 

Σοβιετική ταινία, σε σκηνοθεσία Σεργκέι Μπόνταρτσουκ με τους: Σεργκέι Μπόνταρτσουκ, Λουντμίλα Σαβέλεβα, Βιάτσεσλαβ Τιχόνοφ

Ο περιπετειώδης έρωτας δύο αντρών για την ίδια γυναίκα με φόντο την εισβολή του Ναπολέοντα στη Ρωσία και τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1812.