X

Οι αμοιβές των ηθοποιών του νέου Star Wars

«Οι πληβείοι και οι πατρίκιοι» πρωταγωνιστές της ταινίας «Star Wars, Επεισόδιο 7: Η δύναμη ξυπνάει».

Ant1news


Γαλαξιακών διαστάσεων είναι οι διαφορές στις αμοιβές των πρωταγωνιστών της νέας ταινίας «Star Wars, Επεισόδιο 7: Η δύναμη ξυπνάει».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η αμοιβή του Χάρισον Φορντ, για το ρόλο του ως «Χαν Σόλο» είναι σχεδόν 60 φορές πολλαπλάσια της αντίστοιχης των πρωτοεμφανιζόμενων Ντέιζι Ρίντλεϊ και Τζον Μπογιέγκα.  Αλλά και περίπου 18 φορές υψηλότερη της αντίστοιχης αμοιβής που θα λάβει η (εξίσου... βετεράνος) Κάρι Φίσερ για τον ρόλο της ως «Πριγκίπισσα Λέια Οργκάνα».

Ο 73χρονος Φορντ θα εισπράξει 22,7 εκατ. ευρώ . Επίσης, έχει λαμβάνειν και το 0,5% από τα συνολικά κέρδη της ταινίας, ποσό που υπολογίζεται στο 1,7 δις ευρώ, ήτοι σύνολο 24,7 εκατομμύρια ευρώ. Στα χρήματα αυτά  δεν υπολογίζεται και τα 1,36 εκατ. ευρώ που  εισέπραξε ως αποζημίωση για τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στα λονδρέζικα στούντιο Πάινγουντ, όταν κι έσπασε το πόδι του.

Όσον αφορά στους νέους πρωταγωνιστές,  Ντέιζι Ρίντλεϊ και Τζον Μπογιέγκα,  θα πρέπει να ικανοποιηθούν με την αμοιβή των (μόλις) 408.000 ευρώ, δηλαδή 60 φορές λιγότερα χρήματα απ’ ότι ο Φορντ. Αν, ωστόσο, τα συνολικά κέρδη της ταινίας ξεπεράσουν τα 915 εκατομμύρια ευρώ στο box office, θα πάρουν και κάποιο μπόνους.

Τέλος, ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Τζέι Τζέι Άμπραμς (της τηλεοπτικής σειράς Lost) πληρώθηκε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα λάβει και το 2% από το συνολικό box office της ταινίας.

Το 1976, ο, τότε άγνωστος στο Χόλιγουντ, Χάρισον Φορντ είχε λάβει μόλις 9.500 ευρώ αμοιβή για την πρώτη ταινία της σειράς.