X

Το ένα ρεκόρ μετά άλλο “σπάει” η νέα ταινία Star Wars

Η ταινία "Η Δύναμη Ξυπνά" ξεπέρασε σήμερα το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δαλαρίων "σε χρόνο ρεκόρ", σύμφωνα με την εταιρεία Disney.

Ant1news

Η νέα ταινία της σειράς του Πολέμου των Άστρων ξεπέρασε σήμερα το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, μέσα σε διάστημα 12 ημερών μετά την πρεμιέρα της, καταγράφοντας νέο ρεκόρ όλων των εποχών, ανακοίνωσε η εταιρεία Disney.

Η ταινία "Η Δύναμη Ξυπνά" έκανε εισπράξεις 286,8 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο Σαββατοκύριακο της προβολής της, ξεπερνώντας σήμερα το όριο του 1 δισεκατομμυρίου "σε χρόνο ρεκόρ", σύμφωνα με την εταιρεία.

Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η ταινία Jurassic World που χρειάστηκε 13 ημέρες για να συγκεντρώσει εισπράξεις 1 δισεκ. δολαρίων.

Οι φαν των Star Wars υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό τη νέα ταινία της σειράς, στις 16 Δεκεμβρίου, την οποία περίμεναν δέκα χρόνια.

 

Ουρές είχαν σχηματιστεί έξω από τις αίθουσες στις οποίες προβλήθηκε σε περίπου 15 χώρες από την Ευρώπη ως τη Νότια Αφρική, μεταξύ των οποίων οι χώρες της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), οι σκανδιναβικές χώρες, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελβετία και η Νότια Αφρική.

 

Στις ελληνικές αίθουσες κινηματογράφου η νέα ταινία της σειράς Star Wars έκανε πρεμιέρα παραμονή Χριστουγέννων, όπου και εδώ επικράτησε κοσμοσυρροή.