X

Νικητής και στα SAG Awards ο Ντι Κάπριο

Την απονομή των βραβείων της έκανε η Ένωση Αμερικανών Ηθοποιών στις ΗΠΑ, σε μια τελετή γεμάτη σταρ και θέαμα. Για μια ακόμη φορά ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έφυγε νικητής.

Ant1news

Παρουσία πολλών λαμπερών σταρ του θεάματος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η τελετή απονομής των SAG Awards, των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών.

Με τα φετινά Όσκαρ να βρίσκονται λιγότερο από ένα μήνα μακριά, η βράβευση του Σωματείου Ηθοποιών αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πρωταγωνίστησε και σε αυτή την εκδήλωση, μιας και έφυγε με το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου για την «Επιστροφή», επιβεβαιώνοντας έτσι για μια ακόμη φορά πως φέτος είναι το πιο ισχυρό φαβορί για το αντίστοιχο Όσκαρ.

Στην γυναικεία κατηγορία το βραβείο κατέληξε στην Μπρι Λάρσον για την ερμηνεία της στο φιλμ «Room», που έχει δώσει μια ιδιαίτερη ώθηση στην καριέρα της 26χρονης ηθοποιού και τραγουδίστριας.

 

Στη δημόσια σφαίρα, έχει πάρει "φωτιά" η συζήτηση περί Λευκών Όσκαρ και αποκλεισμού των μειονοτήτων από το θεσμό. Το Σωματείο Ηθοποιών φαίνεται να παίρνει θέση επί του θέματος, βραβεύοντας όχι μια αλλά δυο φορές τον Βρετανό ηθοποιό Ίντρις Έλμπα, για τη ταινία «Beasts of No Nation» και την τηλεοπτική σειρά «Luther».

Το βραβείο καλύτερου καστ σε κινηματογραφική ταινία πήγε στην ταινία «Spotlight», με τον Μάικλ Κίτον να ξεχωρίζει με τον ευχαριστήριο λόγο του.

Το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου σε τηλεοπτική σειρά απονεμήθηκε στον Κέβιν Σπέισι για τον χαρακτηριστικό του ρόλο στο «House Of Cards».