X

“Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα” επιστρέφει έγχρωμη! (βίντεο)

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες της δεκαετίας του 1960 επανέρχεται στους κινηματογράφους, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ: Με χρώμα!

Ant1news

Οι κλασσικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, αυτές που επιμένουμε να βλέπουμε όποτε κι αν προβάλλονται, στην πλειονότητά τους είναι ασπρόμαυρες.

Ακόμα και στις περιπτώσεις που υπάρχουν περιγραφές, περιορίζονται σε ένα αντικείμενο, όπως «Τα κίτρινα γάντια», αφήνοντας τα υπόλοιπα χρώματα στη φαντασία και την εικόνα να παίρνει διαστάσεις «ιστορικές» και νοσταλγικές.

Τώρα, για πρώτη φορά, μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε μία από τις κορυφαίες ταινίες τη «χρυσής» δεκαετίας του ελληνικού κλασσικού κινηματογράφου έγχρωμη.

Ο λόγος για το «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα», που επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες 50 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή έγχρωμη.

Έτσι, στις 10 Μαρτίου, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον «Αντωνάκη» να «παίρνει το καπελάκι του» και να αποχαιρετά την «κυρία Κοκοβίκου».

Η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου, μαζί με τους «φίλους τους» επανέρχονται με χρώμα, χάρη στην επεξεργασία που έκανε στο αρχικό φιλμ η εταιρεία WEST WING STUDIOS inc. στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η ταινία παραγωγής της Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβέλλα θα διανεμηθεί από τη Σπέντζος Φιλμ. Η ψηφιοποίησή της σε High-definition έγινε από τον Άγγελο Αργυρούλη, την Saifedine Salim και την Sklavis Film Lab Co. Ο ήχος επεξεργάστηκε από τον Γιώργος Ραμαντάνης και το DNA Lab.