X

Έφτιαξαν “Σύνταγμα” στην Τενερίφη για τη νέα ταινία του Matt Damon (βίντεο)

Αντιμέτωποι με την ελληνική γραφειοκρατία ήρθαν οι παραγωγοί  της ταινίας "Jason Bourne". Έτσι αναγκάστηκαν να στήσουν το σκηνικό στην... Τενερίφη!

Ant1news

Το franchise ταινιών με ήρωα τον κατάσκοπο Jason Bourne, τον οποίο υποδυόταν ο Matt Damon, ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες σειρές ταινιών της προηγούμενης δεκαετίας.

Ωστόσο, όταν το 2012, το στούντιο προσπάθησε να συνεχίσει το «θρύλο» του Bourne με το «The Bourne Legacy» και πρωταγωνιστή τον Jeremy Renner, οι εισπράξεις δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Κάπως έτσι ο Matt Damon αποφάσισε να επιστρέψει στον ρόλο που τον καθιέρωσε στο κινηματογραφικό σύμπαν, μαζί με τον σκηνοθέτη που ευθύνεται για τις δύο από τις τρεις καταπληκτικές ταινίες του διάσημου κατασκόπου, τον Paul Greengrass.

Η ταινία «Jason Bourne» διαδραματίζεται στην μετά- Edward Snowden εποχή της κατασκοπίας στον κόσμο και λέγεται πως θα ολοκληρώσει το ταξίδι του Bourne.

 

Το σενάριο γράφτηκε από τους Damon, Greengrass και Christopher Rouse και σήμερα διέρρευσε το πρώτο επίσημο trailer της ταινίας, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 29 Ιουλίου.

Στο trailer της ταινίας φαίνονται και σκηνές από το «κέντρο της Αθήνας», καθώς ένα σημαντικό κομμάτι της ταινίας διαδραματίζεται στην ελληνική πρωτεύουσα ενώ το σενάριο εμπεριέχει και την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα.

Η πραγματικότητα, όμως είναι ότι πρόκειται για στημένο σκηνικό σε άλλη χώρα… Οι παραγωγοί είχαν προσπαθήσει να πάρουν τις απαραίτητες άδειες ώστε να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα- αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με την αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία.

Έτσι επέλεξαν το ισπανικό νησί της Τενερίφης και έστησαν μια εικονική πλατεία Συντάγματος στην πόλη Σάντα Κρουζ!