X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ρεκόρ ταινιών στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Διαβάστε αναλυτικά τις δέκα ταινίες και δείτε τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους!

Ant1news

Ούτε μια ούτε δύο… αλλά 10 ταινίες “φιλοξενούνται” στις αίθουσες. Ξεχωρίζουν τα φίλμ «Το κορίτσι του τρένου», "Εκείνη" και «The Neon Demon». Επίσης αξιόλογες επιλογές αποτελούν το θρίλερ «Μην ανασαίνεις» και το διασκεδαστικό animation «Πελαργοί». Στο υπόλοιπο μενού: «Η τελευταία παραλία», «Ο συγγραφέας», «Η βάση των νεκρών», «Un Condor», «Αγανάκτηση».

«Εκείνη» (Δραματική, 2016, Γαλλία-Γερμανία-Βέλγιο, 130’) του Πολ Βερχόφεν. Με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Λοράν Λαφίτ

 

Αριστούργημα η νέα ταινία του Πολ Βερχόφεν, με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Η Μισέλ είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας η οποία δέχεται επίθεση στο σπίτι της από ένα μασκοφορεμένο βιαστή. Προσπαθεί να ξεπεράσει ψύχραιμα το συμβάν, αλλά όταν εκείνος συνεχίζει να την παρενοχλεί με μηνύματα, αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητά του, παρασυρόμενη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

«The Neon Demon» (Θρίλερ, 2016, Γαλλία-Δανί- ΗΠΑ, 118’) του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν. Με τους Ελ Φάνινγκ, Τζένα Μαλόουν

 

Το 16χρονο μοντέλο Τζέσι καταφθάνει στο Λος Άντζελες και γίνεται το νέο it girl της πασαρέλας. Τα παρασκήνια της μόδας, όμως, κρύβουν γι’ αυτήν μια σειρά από απειλητικές εκπλήξεις.

«Το κορίτσι του τρένου» (Θρίλερ 2016, ΗΠΑ, 112’) του Τέιτ Τέιλορ. Με τους Εμιλι Μπλαντ, Τζάστιν Θερού

 

Χωρισμένη και αλκοολική, η Ρέιτσελ μαθαίνει πως μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα την οποία βλέπει κάθε μέρα από το τρένο της αγνοείται. Πρόκειται για την νταντά της νέας οικογένειας του πρώην άντρα της, την οποία είχε δει λίγες μέρες πριν αγκαλιά με κάποιον που δεν ήταν ο σύζυγός της. Αποφασίζει να μάθει την αλήθεια, μπλέκοντας σε ένα ζωντανό εφιάλτη.

«Η τελευταία παραλία» (Ντοκιμαντέρ, 2016, Ιταλία-Ελλάδα-Γαλλία, 118’) των Θάνου Αναστόπουλου, Ντάβιντε ντελ Ντέγκαν

 

Περιήγηση στο μικρόκοσμο της Πεντοτσίν, μιας δημοτικής παραλίας της Τεργέστης στην οποία ένας τοίχος χωρίζει το χώρο των αντρών από εκείνο των γυναικών.

«Ο συγγραφέας» (Δραματική, 2015, Γαλλία, 104) του Γιαν Γκοζλάν. Με τους Πιερ Νινέ, Ανά Ζιραρντό

 

Ένας νέος άντρας κάνει απατεωνιά στον βωμό της δόξας, την οποία και αποκτά, αλλά πανικοβάλλεται όταν οι πράξεις του τού γυρίζουν μπούμερανγκ για να τον... δαγκώσουν στον πισινό. Αν εξαιρέσει κανείς την τελευταία σκηνή, η εξέλιξη της ιστορίας είναι τόσο προβλέψιμη που χαντακώνει το κατά τ’ άλλα αξιοπρεπές στήσιμό της.

«Πελαργοί» (Κινούμενα σχέδια, 2016, ΗΠΑ, 87’) Των Νίκολας Στόλερ, Νταγκ Σουίτλαντ. Με τις φωνές των Αντι Σάμπεργκ, Τζένιφερ Ανιστον, Τάι Μπαρέλ

 

Ο Τζούνιορ, κορυφαίος πελαργός-πωλητής που πρόκειται να πάρει προαγωγή, θέτει κατά λάθος σε λειτουργία την εγκαταλελειμμένη Μηχανή Παραγωγής Μωρών, η οποία «γεννά» ένα μη εγκεκριμένο βρέφος. Ασυγχώρητο λάθος, γιατί χρόνια τώρα οι πελαργοί έχουν σταματήσει να φέρνουν τα μωρά στους ανθρώπους και παραδίδουν μόνο… πακέτα.

«Η βάση των νεκρών» (Δραματική, 1959, Πολωνία, 104’) του Τσέσλαβ Πετέλσκι. Με τους Ζίγκμουντ Κέστοβιτς, Τερέζα Ιζέβσκα

 

Σε μια απομονωμένη περιοχή της νοτιοανατολικής Πολωνίας, οι ξυλοκόποι και οι οδηγοί - μεταφορείς της περιοχής εξεγείρονται, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας τους. Ένα μέλος του κόμματος καταφθάνει για να τους ηρεμήσει...

«Un Condor» (Ντοκιμαντέρ, 2015, Ελλάδα, 79’) του Γιάννη Κολόζη

 

Road-movie/ντοκιμαντέρ για έναν Χιλιανό που επιστρέφει στην πατρίδα του μετά από 38 χρόνια εξορίας.

«Μην ανασαίνεις» (Τρόμου, 2016, ΗΠΑ, 88’) του Φέντε Αλβαρες. Με τους Στίβεν Λανγκ, Τζέιν Λέβι

 

Μια παρέα νέων εισβάλλει στο σπίτι ενός τυφλού άντρα για να κλέψει τον θησαυρό του, αλλά δεν έχουν υπολογίσει τις ικανότητές του.

«Αγανάκτηση» (Δραματική, 2016, ΗΠΑ, 110’) του Τζέιμς Σέιμους. Με τους Λόγκαν Λέρμαν, Τρέισι Λετς

 

Ο Μάρκους είναι ένας νεαρός Εβραίος ιδεαλιστής, ο οποίος στις αρχές του ’50 φεύγει από το Νιου Τζέρσεϊ για να σπουδάσει στο έγκριτο πανεπιστήμιο του Οχάιο. Εκεί τα πιστεύω του απέναντι στον έρωτα, την οικογένεια και τους πανεπιστημιακούς κανόνες θα δοκιμαστούν σκληρά, στον απόηχο του πολέμου της Κορέας.