X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ποικιλία στο κινηματογραφικό μενού αυτής της εβδομάδας, καθώς οκτώ ταινίες ανοίγουν τις σκοτεινές αίθουσες. Δείτε τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους.

Ant1news

Οκτώ οι νέες προτάσεις από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες με τον «Λογιστή» του Γκάβιν Ο’Κόνορ και η «Jelieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ να συγκεντρώνουν τα βλέμματα. Στο υπόλοιπο μενού: «Frantz», «Ο Πητ και ο δράκος του», «Η μεγάλη επιστροφή», «Belgica», «Σχολικά γυμνάσια», «Ouija: Η πηγή του κακού».

«Ο λογιστής» (Περιπέτεια, 2016, ΗΠΑ, 128’) του Γκάβιν Ο’Κόνορ. Με τους Μπεν Αφλεκ, Ανα Κέντρικ, Τζ. Κ. Σίμονς

 

Ο Κρίστιαν Γουλφ είναι ένας λαμπρός μαθηματικός που πάσχει από Σύνδρομο Άσπεργκερ. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα λογιστικό γραφείο, «καθαρίζει» τα οικονομικά προβλήματα διαφόρων διεθνών εγκληματικών οργανώσεων. Κι ενώ η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος σφίγγει τον κλοιό γύρω του, εκείνος αναλαμβάνει μια νόμιμη, φαινομενικά αθώα δουλειά σε εταιρεία ρομποτικής.

«Frantz» (Δραματική, 2016, Γαλλία-Γερμανία, 113’) του Φρανσουά Οζόν. Με τους Πάουλα Μπερ, Πιερ Νινέ

 

Το 1919, σε μια επαρχιακή γερμανική πόλη, η Άννα επισκέπτεται καθημερινά τον τάφο του αρραβωνιαστικού της Φραντς, ο οποίος σκοτώθηκε στη Γαλλία στον Μεγάλο Πόλεμο που μόλις τελείωσε. Τον τάφο όμως επισκέπτεται κι ένας μυστηριώδης Γάλλος, ο οποίος συστήνεται ως φίλος και παλιός συμφοιτητής του Φραντς.

«Ο Πητ και ο δράκος του» (Παιδική, 2016, ΗΠΑ, 103’) του Ντέιβιντ Λόουερι. Με τους Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ

 

Ο Πιτ είναι ένα μυστηριώδες δεκάχρονο που μεγαλώνει μόνο του στο δάσος. Μόνο του; Όχι ακριβώς, αφού έχει για παρέα έναν τεράστιο δράκο με παχύ πράσινο τρίχωμα, που τον φωνάζει Έλιοτ. Οι δυο τους ζουν στο ασφαλές καταφύγιο που έχουν φτιάξει κάτω από ένα γιγάντιο δέντρο. Μια μέρα όμως ο Πιτ γίνεται αντιληπτός από μια ομάδα εργατών που ανοίγουν έναν καινούργιο δρόμο μέσα στο παρθένο δάσος και πλέον η σύγκρουσή του με τον «πολιτισμένο» κόσμο μοιάζει αναπόφευκτη.

«Η μεγάλη επιστροφή» (Δραματική, 2014, Κίνα, 109’) του Ζανγκ Γιμού. Με τους Γκονγκ Λι, Τσεν Νταομίνγκ

 

Ο Λου είναι ένας καθηγητής ο οποίος συλλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης. Όταν επιστρέφει στο σπίτι έπειτα από χρόνια, ανακαλύπτει πως η γυναίκα του έχει αμνησία. Κι ενώ εκείνη δεν τον αναγνωρίζει και περιμένει τον άντρα της να γυρίσει, αυτός είναι αποφασισμένος να την κάνει να θυμηθεί.

«Julieta» (Δραματική, 2016, Ισπανία, 109’) του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Με τους Αντριάνα Ουγκάρτε, Εμα Σουάρες

 

Μια τυχαία συνάντηση αλλάζει ξαφνικά τα σχέδια της Χουλιέτα για μετακόμιση από τη Μαδρίτη στη Λισαβόνα. Αποφασίζει να μείνει στην ισπανική πρωτεύουσα, περιμένοντας νέα από την κόρη της, την οποία έχει να δει 12 χρόνια.

«Belgica» (Δραματική, 2016, Βέλγιο-Γαλλία, 127’) του Φέλιξ Φαν Γκρόνινγκεν. Με τους Στεφ Ερτς, Τομ Φερμίρ

 

Μετά τα «Ραγισμένα όνειρα» ο Φέλιξ φαν Γκρόνινγκεν επιστρέφει με μια ταινία γεμάτη μουσική (εννοείται) και ορμή, αλλά όχι πολλά περισσότερα. Η ιστορία δύο διαφορετικών αδερφών που ανοίγουν ένα μπαρ εντέλει ξεπροβάλλει ως ένα μεθυσμένο, ατελείωτο (127 λεπτών) βιντεοκλίπ με πολλά αφηγηματικά κλισέ.

«Σχολικά γυμνάσια» (Κωμωδία, 2016, ΗΠΑ, 92’) του Στιβ Καρ. Με τους Γκρίφιν Γκλακ, Λόρεν Γκράχαμ

 

Ένας μαθητής ξεκινάει επανάσταση ενάντια στους ατελείωτους κανόνες του σχολείου του.

«Ouija: Η πηγή του κακού» (Τρόμου, 2016, ΗΠΑ, 99’) του Μάικ Φλάναγκαν. Με τους Λιν Σέι, Νταγκ Τζόουνς

 

Στο Λος Άντζελες του 1967 μια χήρα πραγματοποιεί με τη βοήθεια των δύο κοριτσιών της πνευματιστικές συνεδρίες. Ένας πίνακας ouija όμως θα μετατρέψει αυτές τις αθώες απάτες σε πραγματικό εφιάλτη…