X

Ρώσος υπήκοος και επισήμως ο Στίβεν Σιγκάλ!

Με υπογραφή Πούτιν ο 64χρονος Αμερικανός ηθοποιός έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα, ακολουθώντας τα χνάρια του Γάλλου Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Ant1news

Τη ρωσική υπηκοότητα απέκτησε ο σταρ του Χόλιγουντ, Στίβεν Σιγκάλ, όπως ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο Στίβεν Σίγκαλ γεννήθηκε στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ στις 10 Απριλίου του 1952. Η μητέρα του ήταν μισή Ολλανδέζα και μισή Αγγλίδα, ενώ είχε γερμανικές ρίζες. Ο πατέρας του προερχόταν από οικογένεια Ρώσων εβραίων, που μετανάστευσαν στην Αμερική.

Μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το πάθος του ήταν οι πολεμικές τέχνες, οι οποίες άλλωστε του άνοιξαν τον δρόμο για να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ. Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης με 7 νταν στο Αϊκίντο.

 

Προσωπικός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν

Σε συνέντευξη του πριν από μερικά χρόνια, ο Αμερικανός ηθοποιός είχε χαρακτηρίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως «έναν από τους σπουδαιότερους εν ζωή ηγέτες στον κόσμο», τονίζοντας μάλιστα πως τον θεωρεί “αδερφό” του.

Είχε επικριθεί για την δημόσια τοποθέτησή του υπέρ της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία. Ο ίδιος, πάντως, είχε επισκεφθεί τη Σεβαστούπολη και είχε διαμηνύσει στο πλήθος ότι θεωρεί τον εαυτό του Ρώσο.

 

Ο Στίβεν Σιγκάλ δεν είναι ο πρώτος ηθοποιός που έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα. Το 2013 ο Γάλλος Ζεράρ Ντεπαρντιέ έγινε Ρώσος υπήκοος, προκειμένου να αποφύγει την υψηλή φορολογία στην πατρίδα του.