X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ένα χολιγουντιανό μιούζικαλ, μία ερωτική ιστορία γεμάτη μυστικά, ένα ευφάνταστο αντικαταθλιπτικό σχέδιο, μία χαρισματική φιλία, μία ιστορία για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τον χρόνο και ένα να συναρπαστικό ταξί στην Ωκεανία, είναι οι ιστορίες που έχει η χριστουγεννιάτικη κινηματογραφική εβδομάδα.

Ant1news

Η νέα δημιουργία του Ντάμιεν Σαζέλ, «La La Land», το δράμα του Γιώργου Κορδέλλα «Η Ρόζα της Σμύρνης», η «Κρυφή Ομορφιά» με τον Γουόλ Σμιθ,  το εξαιρετικό animation «Η Κόκκινη Χελώνα» του Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ κλέβουν την παράσταση. Το κινηματογραφικό μενού συμπληρώνουν τα animation «Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης» και «Βαϊάνα».

«La La Land» (Μουσική, ΗΠΑ, 2016, 128’) του Ντάμιεν Σαζέλ. Με τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Έμα Στόουν, Ρόζμαρι Ντεγουίτ, Τζον Λέτζεντ

 

Ένας πιανίστας της τζαζ και μια σερβιτόρα που θέλει να γίνει ηθοποιός ερωτεύονται, συνεχίζοντας να κυνηγούν τα όνειρά τους στο σύγχρονο Λος Άντζελες.

«Η Ρόζα της Σμύρνης» (Δραματική, Ελλάδα, 2016, 95’) του Γιώργου Κορδέλλα. Με τους Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιούλικα Σκαφίδα

 

Στην Αθήνα του 1987 ο Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης και, ψάχνοντας, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό. Αναζητώντας την ιστορία του, καταλήγει στη Ρόζα, μια γηραιά κυρία που ζει με την εγγονή της και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της.

«Κρυφή Ομορφιά» (Δραματική, ΗΠΑ, 2016,  97') του Ντέιβιντ Φράνκελ.  Με τους Γουίλ Σμιθ, Έντουαρντ Νόρτον, Κέιτ Γουίνσλετ, Κίρα Νάιτλι, Έλεν Μίρεν

 

Αποσυρμένος από τη ζωή ύστερα από μια μεγάλη προσωπική τραγωδία, ο Χάουαρντ αρχίζει να γράφει γράμματα στον Έρωτα, τον Χρόνο και τον Θάνατο.

«Η Κόκκινη Χελώνα» (Animation, Γαλία-Βέλγιο, 2016, 80') του Μίκαελ Ντούντοκ ντε Βιτ

 

Ένας ναυαγός ξεβράζεται από τη θάλασσα σε ένα τροπικό νησί όπου κατοικούν μόνο καβούρια και πουλιά. Κατασκευάζοντας μια σχεδία, προσπαθεί να επιστρέψει στον πολιτισμό, αλλά κάθε φορά εμποδίζεται από μια γιγάντια κόκκινη χελώνα.

«Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης» (Animation, Γαλλία-Καναδάς, 2016,  89') των Έρικ Σάμερ, Ερίκ Βαρέν

 

Στη Γαλλία του 1879 η μικρή Φελίσια, που έχει πάθος με το χορό, και ο φίλος της Βίκτορ, ο οποίος θέλει να γίνει μεγάλος εφευρέτης, το σκάνε από το ορφανοτροφείο στη Βρετάνη και καταφθάνουν στο Παρίσι, αποφασισμένοι να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

«Βαϊάνα» (Animation, ΗΠΑ, 2016, 107') του Ντον Χολ, Ρον Κλέμεντς

 

Όταν στην Αρχαία Πολυνησία μια παλιά κατάρα απειλεί να καταστρέψει το νησί της Βαϊάνα, της νεαρής κόρης του τοπικού φύλαρχου, εκείνη ακούει το κάλεσμα του ωκεανού και ξεκινά μια θαλάσσια περιπέτεια για να λύσει τα μάγια.