X

Όλο το καστ του Trainspotting στην πρεμιέρα του T2 (βίντεο)

Ο Μαρκ Ρέντον και η παρέα του επέστρεψαν στο Εδιμβούργο και γύρισαν το σίκουελ της ταινίας που «τάραξε» τα 90’s. Οι θαυμαστές της, από την πλευρά τους, το «αγκάλιασαν».

Ant1news

Οι πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας του Trainspotting και οι φαν της αψήφησαν το ανυπόφορο κρύο της Σκωτίας και πλημμύρισαν τον κινηματογράφο του Εδιμβούργου, όπου έγινε η πρεμιέρα του σίκουελ της πολυαναμενόμενης ταινίας «Τ2».

Η ταινία διαδραματίζεται στο ίδιο σημείο με την πρώτη και το καστ αυτούσιο επιστρέφει στο σύνολό του στην σκοτσέζικη πρωτεύουσα 20 χρόνια μετά την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία.

Οι ιστορίες των πρωταγωνιστών συνεχίζονται σε πραγματικό χρόνο, με τα ναρκωτικά και την παρανομία να παραμένουν στο επίκεντρο. Το σάουντρακ της ταινίας, εξίσου υποσχόμενο, όπως και αυτό της πρώτης.

Αυτό που μένει να φανεί είναι αν οι κριτικές θα είναι τόσο αμφιλεγόμενες όσο και το 1996.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ντάνι Μπόιλ είναι στα καλύτερά του και προσφέρει μία άρτια σκηνοθετικά ταινία, με την εκπληκτική φωτογραφία, αλλά και το χιούμορ να αναδύεται μέσω από τις τραγικές καταστάσεις.

 

Η σημασία της φιλίας, ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία ακόμα και οι δύσκολες επανενώσεις μετά από τις ταραγμένες νεαρότερης ηλικίας του Μαρκ Ρέντον και της παρέας του, βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας του βιβλίου “Porno”, Irvine Welsh, πάνω στο οποίο έχει βασιστεί το σενάριο του σίκουελ του  δήλωσε την προτίμησή του για την δεύτερη αντί της πρώτης ταινίας.

 

Ερωτηθείς, πάντως, αν θα οι φαν της ταινίας θα πρέπει να περιμένουν 20 χρόνια για να δουν και τρίτη ταινία, απάντησε ότι «δεν θα βρίσκεται εδώ σε 20 χρόνια», εκφράζοντας την ελπίδα ότι, αν είναι να γίνει κάτι να έχει χρονικό ορίζοντα… πενταετίας.