X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Κινηματογραφική απόδραση με… «Νερούδα», «Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι» και άλλες έξι ταινίες!

Ant1news

Μετά την οσκαρική «Jackie» ο σημαντικότερος Λατινοαμερικανός σκηνοθέτης επιστρέφει σε χρόνο-ρεκόρ με τον «Νερούδα» και κλέβει την παράσταση. ΄

Στο υπόλοιπο μενού: «Η Ταινία LEGO Batman», «Η κλούβα», «Το διάστημα ανάμεσά μας», «Γλυκό φασόλι», «Αυτοκρατορία», «Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι».

Δείτε τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους.

«Νερούδα» (Δραματική, 2016, Χιλή-Αργεντινή-Γαλλία-Ισπανία-ΗΠΑ, 107’) του Πάμπλο Λαραΐν.

 

Με τους Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λούις Νιέκο

 

Το 1948 η χιλιανή κυβέρνηση θέτει το κομουνιστικό κόμμα της χώρας εκτός νόμου και ο αστυνομικός Όσκαρ Περουσονό αναλαμβάνει να συλλάβει τον γερουσιαστή και διάσημο ποιητή Πάμπλο Νερούδα. Εκείνος όμως σχεδιάζει να διαφύγει από τη χώρα για την Αργεντινή.

 

«Η Ταινία LEGO Batman» (Κινούμενα σχέδια, 2017, Δανία-ΗΠΑ, 104’) του Κρις ΜακΚέι. Με τις φωνές των Γουίλ Αρνέτ, Μάικλ Σέρα, Ρέιφ Φάινς, Ροζάριο Ντόσον

 

Παράλληλα με τους κακοποιούς της Γκόθαμ Σίτι, οι οποίοι συνασπίζονται υπό την αρχηγία του Τζόκερ, ο μοναχικός κι εγωπαθής Μπάτμαν έρχεται αντιμέτωπος με τα πατρικά του καθήκοντα, καθώς υιοθετεί… κατά λάθος ένα υπάκουο ορφανό αγόρι.

«Η κλούβα» (Δραματική, 2016, Αίγυπτος-Γαλλία, 97’) του Μοχάμεντ Ντιάμπ. Με τους Νέλι Καρίμ, Χάνι Αντέλ

 

Δύο χρόνια μετά την Αιγυπτιακή Επανάσταση και λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση από την εξουσία της εκλεγμένης Μουσουλμανικής Αδελφότητας από τον Στρατό, η αιγυπτιακή κοινωνία έχει διχαστεί ανεπανόρθωτα. Κατά τη διάρκεια μιας πορείας, διαφορετικοί μεταξύ τους πολίτες κλείνονται μέσα σε μια κλούβα και η κλειστοφοβική ένταση κλιμακώνεται σταδιακά μέχρι το τραγικό φινάλε.

 

«Το διάστημα ανάμεσά μας» (Επιστημονικής φαντασίας, 2017, ΗΠΑ, 120’) του Πίτερ Τσέλσομ. Με τους Εϊσα Μπάτερφιλντ, Γκάρι Ολντμαν

 

 Όντας το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στον Άρη, ο 16χρονος πλέον Γκάρντνερ ταξιδεύει στη Γη, αλλά οι γιατροί του απαγορεύουν να βγει από την καραντίνα διότι κινδυνεύει άμεσα η υγεία του. Εκείνος όμως δραπετεύει και ξεκινάει να βρει τον πατέρα του και το κορίτσι με το οποίο αλληλογραφούσε από τον Κόκκινο Πλανήτη.

«Γλυκό φασόλι» (Δραματική, 2015, Ιαπωνία-Γαλλία-Γερμανία, 113’) της Ναόμι Καουάσε. Με τους Κίριν Κίκι, Μασατόσι Ναγκάσε

 

Ο διαχειριστής μιας υπαίθριας καντίνας προσλαμβάνει ως υπάλληλο μια καλοσυνάτη ηλικιωμένη που φτιάχνει εξαιρετική σάλτσα φασολιού, αναπτύσσοντας μαζί της μια βαθιά, ιδιαίτερη σχέση ζωής.

«Αυτοκρατορία» (Δραματική, 2016, ΗΠΑ, 109’) του Ντάνιελ Ραγκούσις. Με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τόνι Κολέτ

 

Ο  Νέιτ είναι ένας νεαρός, μοναχικός και ιδεαλιστής πράκτορας του FBI που αναλαμβάνει να διεισδύσει σε μια φασιστική οργάνωση, βασική ύποπτη για πιθανή μεγάλη τρομοκρατική ενέργεια. Αποφασισμένος να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της, δοκιμάζει όλο και σκληρότερα τις πεποιθήσεις του.

«Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι» (Δραματική, 2017, ΗΠΑ, 115’) του Τζέιμς Φόλι. Με τους Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον

 

Το γκρι γίνεται γκρίζο στο σίκουελ του δημοφιλούς ερωτικού μυθιστορήματος, και η Αναστέζια ξανασυναντά τον κύριο Γκρέι της.