X

Δύο άνθρωποι γνωρίζουν ήδη τους νικητές των Όσκαρ

Ξέρουν αλλά κρατούν το στόμα τους κλειστό!  Ποιοι γνωρίζουν σε ποιους θα δοθεί το χρυσό αγαλματίδο.

Ant1news

Η αγωνία για την απονομή των βραβείων Όσκαρ κορυφώνεται. Τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) θα γνωρίζουμε ποιοι θα κρατούν στα χέρια τους στο χρυσό αγαλματίδιο.

Κάποιοι όμως γνωρίζουν από τώρα τους νικητές. Όχι, δεν πρόκειται για «διαρροή» αλλά η γνώση των αποτελεσμάτων είναι καθ’ όλα νόμιμη.

Πρόκειται για τους δύο ανθρώπους που πραγματοποιούν την καταμέτρηση των ψήφων, την Μάρθα Ρουίζ και τον Μπράιαν Κάλιναν.

Και οι δύο είναι συνεργάτες στη λογιστική εταιρεία PriceWaterhouseCoopers και ήδη από την Τρίτη έχουν ξεκινήσει την καταμέτρηση των ψήφων.

Αφού επιβεβαιώσουν την ακρίβεια της καταμέτρησης, αναλαμβάνουν τη μεταφορά των φακέλων με τα αποτελέσματα, διασφαλίζοντας πως αυτά θα παραμείνουν μυστικά μέχρι τη μεγάλη βραδιά.

Οι νικητές των βραβείων επιλέγονται από τα 7.000 μέλη της Ακαδημίας, τα οποία μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά ή επιστολικά.

Η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται με το χέρι, αφού μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας, τα ψηφοδέλτια τυπώνονται και καταμετρώνται από τους υπευθύνους.

 

Η μέθοδος αυτή επιλέγεται για λόγους ασφαλείας, ενώ στην καταμέτρηση τους συνδράμουν και άλλοι τρεις συνάδελφοί τους. Εκτός από την καταμέτρηση, οι δυο τους αναλαμβάνουν να αποστηθίσουν τα αποτελέσματα, σε περίπτωση που κάποιοι από τους φακέλους χαθούν ή καταστραφούν.

Όπως είπε σε συνέντευξή της στο BBC η Ρουίζ αυτό που απολαμβάνει περισσότερο είναι "η στιγμή που είμαι μέσα στο αυτοκίνητό μου και κατευθύνομαι προς το θέατρο, όταν όλοι αγωνιούν για τα αποτελέσματα, ενώ εγώ φυσικά τα γνωρίζω ήδη".

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και μάλιστα τους δύο υπαλλήλους συνοδεύει στο θέατρο η Αστυνομία, ενώ συχνά αλλάζουν τις διαδρομές που ακολουθούν με το αυτοκίνητο για λόγους ασφαλείας.

Στην ερώτηση για το κατά πόσον έχει ποτέ υποκύψει στον πειρασμό να αποκαλύψει τα αποτελέσματα, η Ρουίζ απάντησε: «μερικές φορές έρχονται άνθρωποι και μας ρωτούν αστειευόμενοι. Αλλά οι φίλοι μας και οι οικογένειές μας ξέρουν πως δεν μιλάμε για το ζήτημα αυτό. Είναι ξεκάθαρο».