X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Δύο ντοκιμαντέρ Vs στον Χολιγουντιανό Μαρκ Γουόλμπεργκ!

Ant1news

Η ταινία «Όνειρα Γλυκά» και «Η Μέρα των Ηρώων» με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ, που παρουσιάζει τα τραγικά γεγονότα της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013 κλέβουν την παράσταση. Σημειώστε και την «έξοδο»  του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ και υποψήφιο για Όσκαρ «Η Όψη της Σιωπής» του Τζόσουα Οπενχάιμερ. Δείτε τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το 1o En Lefko Film Festival.

«Η μέρα των ηρώων» (Δραματική, 2017, ΗΠΑ, 133’) του Πίτερ Μπεργκ. Με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέβιν Μπέικον, Τζον Γκούντμαν

 

Μια διπλή βομβιστική ενέργεια κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης το 2013 αφήνει πίσω της τρεις νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Άμεσα, ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό ξεκινά για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

«Η όψη της σιωπής» (Ντοκιμαντέρ, 2014, Δανία- Ινδονησία-Φινλανδία κ.ά., 103’) του Τζόσουα Οπενχάιμερ

 

Ο αδελφός του Άντι Ρουκούν δολοφονήθηκε στη δεκαετία του ’60 από το δικτατορικό καθεστώς της Ινδονησίας. Τώρα εκείνος συναντά τους αμετανόητους υπαίτιους.

«Η κυνηγός με τον αετό» (Ντοκιμαντέρ, 2016, Ην. Βασίλειο-Μογγολία-ΗΠΑ, 87’) του Οτο Μπελ

 

Η δεκατριάχρονη Αϊσολπάν θέλει να γίνει κυνηγός με αετό, μια παράδοση αποκλειστικά αντρική για τη Μογγολία εδώ και πολλούς αιώνες.

«Διπλή εκδίκηση» (Περιπέτεια, 2016, Γαλλία-Καναδάς, 97') του Γουόλτερ Χιλ. Με τους Σιγκούρνι Γουίβερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ

 

Ξυπνώντας σε ένα άθλιο ξενοδοχείο και διαπιστώνοντας πως έχει υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, ένας επαγγελματίας δολοφόνος αναζητά τους υπεύθυνους.

«Όνειρα γλυκά» (Δραματική, 2016, Ιταλία- Γαλλία, 134’) του Μάρκο Μπελόκιο. Με τους Μπερενίς Μπεζό, Βαλέριο Μασταντρέα

 

Ο 35χρονος Μάσιμο, επιτυχημένος δημοσιογράφος, επιστρέφει στο Τορίνο και το άδειο πλέον πατρικό του σπίτι και έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του, το οποίο στοιχειώνει ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας του, όταν εκείνος ήταν μόλις εννέα ετών.