X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Πλούσιο κινηματογραφικό «μενού» και τι να πρωτοδιαλέξεις…

Ant1news

Οκτώ ταινίες μεταξύ των οποίων, ο «Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού» του Γκάι Ρίτσι,  η επανέκδοση της συγκλονιστικής « Πράξης του φόνου» του Τζόσουα Οπενχάιμερ και το animation «Ο πολικός αρκούδος και οι ανίκητοι».

Δείτε τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους...

«Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού» (Περιπέτεια, 2017, ΗΠΑ, 126’) του Γκάι Ρίτσι. Με τους Τσάρλι Χάναμ, Τζουντ Λο

 

Αφού συμμαχήσει με σκοτεινές μαγικές δυνάμεις και σκοτώσει τον αδερφό του και βασιλιά Ούθερ, ο αδίστακτος Βόρτιγκεν ανεβαίνει στο θρόνο της Αγγλίας. Ξέρει όμως πως ο γιος του Ούθερ, που είναι ακόμη ζωντανός, θα επιστρέψει για να τραβήξει το μυθικό σπαθί Εξκάλιμπερ από το βράχο και να τον εκδικηθεί.

«Μικροί κύριοι» (Δραματική, 2016, Ελλάδα-ΗΠΑ-Βραζιλία, 85’) του Αϊρα Σακς. Με τους Γκρεγκ Κινίαρ, Τζένιφερ Ιλ, Παουλίνα Γκαρσία

 

Μετακομίζοντας από το Μανχάταν στο Μπρούκλιν, ο Τζέικ γίνεται φίλος με τον Τόνι, γιο της γυναίκας που νοικιάζει το μαγαζί του παππού του. Μετά το θάνατο του τελευταίου όμως οι γονείς του Τζέικ θέλουν να αναπροσαρμόσουν το νοίκι, ξεκινώντας μια αντιπαράθεση που θα ταράξει τη φιλία των δύο εφήβων.

«Personal Shopper: Η Βοηθός» (Δραματική, 2016, Γαλλία-Γερμανία, 105’) του Ολιβιέ Ασαγιάς. Με τους Κρίστεν Στιούαρτ, Λαρς Αϊντινγκερ

 

Η Μορίν είναι μια Αμερικανίδα που δουλεύει στο Παρίσι ως προσωπική βοηθός αγορών ενός τοπ μόντελ. Έχοντας χάσει πρόσφατα τον δίδυμο αδερφό της και διατηρώντας την ικανότητα, όπως κι εκείνος, να επικοινωνεί με τα πνεύματα, προσπαθεί να μιλήσει μαζί του τη στιγμή που κάποιος άγνωστος της στέλνει μηνύματα στο κινητό.

 

«Η ενοχή των αθώων» (Δραματική, 2016, Γαλλία-Πολωνία, 115’) της Αν Φοντέν. Με τους Λου ντε Λαάζ, Αγκάτα Μπουζέκ

 

Από τις πιο ολοκληρωμένες ταινίες της Αν Φοντέν. Μια νεαρή γιατρός του Ερυθρού Σταυρού βοηθά τις καλόγριες ενός μοναστηριού στην Πολωνία το 1945, όταν μια χούφτα απ’ αυτές μένουν έγκυες κατόπιν βιασμού από Ρώσους στρατιώτες.

«Η πράξη του φόνου» (Ντοκιμαντέρ, 2012, Ην. Βασίλειο-Δανία Νορβηγία, 115’) των Τζόσουα Οπενχάιμερ, Κριστίν Σιν, Ανώνυμου

 

Αρχιβασανιστές και ακροδεξιοί δολοφόνοι περιγράφουν με κινηματογραφικούς όρους τις μαζικές σφαγές που ακολούθησαν την επιβολή του δικτατορικού καθεστώτος στη Ινδονησία το 1965.

«Η 9η ζωή του Λούι Ντραξ» (Δραματική, 2016, Ην. Βασίλειο-Καναδάς-ΗΠΑ, 108’) του Αλεξάντρ Αζά. Με τους Τζέιμι Ντόρναν, Σάρα Γκέιντον

 

Μετά την πτώση του από ένα ψηλό βράχο ο εννιάχρονος Λούι Ντραξ βρίσκεται σε κώμα. Ένας νευρολόγος καταφεύγει σε ανορθόδοξες μεθόδους για να επικοινωνήσει με το υποσυνείδητό του, ενώ η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος και αναζητά τον βίαιο πατέρα του αγοριού.

 

«Μαμά ξανά» (Κομεντί, 2016, Γαλλία, 100’) της Ναντέζ Λουαζό. Με τους Καρέν Βιάρ, Φιλίπ Ρεμπό

 

Η απρόσμενη εγκυμοσύνη μιας 50χρονης γυναίκας ανατρέπει τις ισορροπίες της -απρόθυμης να τη βοηθήσει- οικογένειάς της.

«Ο πολικός αρκούδος και οι ανίκητοι» (Κινούμενα σχέδια, 2016, ΗΠΑ-Ινδία, 90’) του Τρέβορ Γουόλ. Με τις φωνές των Ρομπ Σνάιντερ, Χέδερ Γκρέιαμ

 

Ο Νορμ είναι μια πολική αρκούδα με το χάρισμα να μιλάει τη γλώσσα των ανθρώπων. Όταν ο Βόρειος Πόλος κινδυνεύει από τα εποικιστικά σχέδια ενός δισεκατομμυριούχου, θα κάνει τα πάντα για να τον σώσει, ταξιδεύοντας μέχρι τη Νέα Υόρκη.