X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Μία ελληνική ταινία βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στους κινηματογράφους. Όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας.

Ant1news

Μία ελληνική, μία ισπανική και μία γαλλική κομεντί, καθώς και δύο αμερικάνικες ταινίες, όπως και μία γερμανοαυστριακή ταινία, κάνουν σήμερα πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

Το «Άφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου φέρνει αέρα ελληνικής φρεσκάδας, ενώ το «Σ’ Αγαπώ Ισπανικά», είναι η κωμωδία της εβδομάδας.

Η επιστροφή του Ρίντλεϊ Σκοτ γίνεται μέσω ταινίας επιστημονικής φαντασίας, ενώ «Ο Τοίχος» φέρνει… αέρα πολεμικής ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες.

«Άφτερλωβ»

(Κομεντί, 2017, Ελλάδα, 94’), του Στέργιου Πάσχου με την Ηρώ Μπέζου και τον Χάρη Φραγκούλη.

 

Ο άφραγκος μουσικός Νίκος καλεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία, να περάσουν μερικές μέρες σε μια άδεια βίλα την οποία έχει αναλάβει να προσέχει στην καλοκαιρινή Αθήνα. Οι ερωτικές αντιζηλίες τους θα βγουν στην επιφάνεια και η μάχη των δύο φύλων θα πάρει «φωτιά».

«Alien: Covenant»

 

(Επιστημονικής Φαντασίας, 2017, ΗΠΑ, 122'). Του Ρίντλεϊ Σκοτ με τους: Μάικλ Φασμπέντερ, Κάθριν Γουότερστον, Μπίλι Κράνταπ, Ντάνι ΜακΜπράιντ

Το διαστημόπλοιο «Covenant», με 2000 εποίκους, ταξιδεύει προς έναν απομακρυσμένο πλανήτη. Εκεί ανακαλύπτουν έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, ο οποίος όμως αποδεικνύεται σκοτεινός και επικίνδυνος κόσμος.

«Ο Τοίχος (The Wall)»

 

(Πολεμική, 2017, ΗΠΑ 121'). Του Νταγκ Λίμαν με τους: Άαρον Τέιλορ - Τζόνσον, Τζον Σένα, Λάιθ Νάκλι

Ένας Αμερικανός στρατιώτης κείτεται λιπόθυμος εν μέσω πεδίου μάχης στο Ιράκ, ενώ ο συμπατριώτης και σύντροφός του τραυματίζεται πίσω από έναν ετοιμόρροπο τοίχο, προσπαθώντας να φυλαχτεί από έναν εχθρικό ελεύθερο σκοπευτή.

«Σ’ Αγαπώ Ισπανικά (Kiki, el Amor se Hace)»

 

(Κωμωδία, 2016, Ισπανία 102'). Του Πάκο Λεόν με τους: Πάκο Λεόν, Ναταλία ντε Μολίνα, Μπελέν Κουέστα, Λουίς Μπερμέχο

Εν μέσω ενός καυτού καλοκαιριού στη Μαδρίτη, πέντε ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με τις σεξουαλικές τους ιδιαιτερότητες. Πρόκειται για την ισπανική διασκευή της αυστραλιανής κωμικής έκπληξης «Μαζί σου κι ας πεθάνω».

«Ένα Προφίλ για Δύο (Un Profil Pour Deux)»

 

(Κομεντί ,2017, Γαλλία, 100') Του Στεφάν Ρομπλέν με τους: Πιέρ Ρισάρ, Γιανίς Λεσπέρ, Φανί Βαλέτ

Ο μοναχικός χήρος ανακαλύπτει το ίντερνετ, μαζί κι έναν ιστότοπο γνωριμιών. Μέσω ενός πλαστού προφίλ ο 75χρονος θα γοητεύσει την νεαρή Φανί, όμως στο ραντεβού τους θα στείλει στη θέση του έναν κατά πολύ νεότερό του, τον προγραμματιστή Άλεξ.

«Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη (Stefan Zweig: Farewell to Europe)»

 

(Δραματική, 2016, Γερμανία, Αυστρία, 106). Της Μαρία Σράντερ, με τους Γιόζεφ Χάντερ, Ενε Σβαρτς.

Αυτοέξοριστος στην Λατινική Αμερική, από την ναζιστική Γερμανία, ο Εβραίος συγγραφέας Στέφαν Τσβάιχ περνά τα τελευταία χρόνια της ζωής του όλο αμφιβολίες και τύψεις, καθώς βρίσκεται μακριά από τη φλεγόμενη Ευρώπη.