X

Πέθανε η Ζαν Μορό

Η ηθοποιός με την αισθησιακή ομορφιά και την απαράμιλλη επιβλητική φωνή, απεβίωσε στο διαμέρισμα της.

Ant1news

Η ηθοποιός Ζαν Μορό, ίνδαλμα του γαλλικού κινηματογράφου, πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 89 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός της.

Η ηθοποιός με την αισθησιακή ομορφιά και την απαράμιλλη επιβλητική φωνή, που γοήτευσε τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στα 65 χρόνια της καριέρας της, απεβίωσε στο διαμέρισμα της, διευκρίνισε η Ζαν Οτεσέρ, δήμαρχος του 8ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορία του περιοδικού Closer, η οικιακή της βοηθός βρήκε την Ζαν Μορό νεκρή όταν πήγε στις 7.30΄το πρωί στο σπίτι της οδού Φομπούρ Σεντ-Ονορέ για να αρχίσει τη δουλειά της.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στη "φλογερή γυναίκα της αριστεράς". "Ανήκει στις προσωπικότητες που από μόνες τους εκπροσωπούν την τέχνη τους. Η Ζαν Μορό υπήρξε μια από αυτές. Μαζί της χάνεται μια καλλιτέχνης που ενσάρκωνε τον κινηματογράφο στην πολυπλοκότητά του, τη μνήμη του", τονίζει ο αρχηγός του κράτους σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

"Θα λέγαμε, σε σχέση με την Ζαν Μορό, ότι ένα μέρος του θρύλου του κινηματογράφου χάνεται, αλλά όλη η δουλειά της ήταν ακριβώς να μην περιορίζει ποτέ την τέχνη της μέσα σε μια μυθολογία και να μην κλείνεται ποτέ στο σεβάσμιο καθεστώς της 'μεγάλης ηθοποιού'".