X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Έξι νέες ταινίες και σε επανέκδοση, ψηφιακά αποκατεστημένη, προβάλλεται η ωραιότερη ίσως ταινία του Έτορε Σκόλα «Μια ξεχωριστή ημέρα», με πρωταγωνιστές δύο εκ των κορυφαίων Ιταλών ηθοποιών: τον Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι και την Σοφία Λόρεν.

Ant1news

«Ποδαρικό» με έξι ταινίες κάνει η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Αυγούστου. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Στίβεν Κινγ  «Ο Μαύρος Πύργος», η νέα ταινία του Τέιλορ Σέρινταν, «Στα Ίχνη του Ανέμου» και  η ρομαντική ιστορία «Σουζάνα με Σκοτώνεις» κλέβουν την παράσταση.

Στο υπόλοιπο μενού το ιστορικό δράμα «Το Στέμμα των Ινδιών», το θρίλερ «Ίρις», η περιπέτεια «Σε απόσταση ασφαλείας» και το διαχρονικό φιλμ «Μια Ξεχωριστή Μέρα» του Έττορε Σκόλα, με πρωταγωνιστές τον Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι και την Σοφία Λόρεν.

Δείτε τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους

«Στα Ίχνη του Ανέμου - Wind River» (Θρίλερ,  2017,  110')

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τέιλορ Σέρινταν με τους: Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Γκράχαμ Γκριν, Τζούλια Τζόουνς

 

Μια νεαρή πράκτορας του FBI, ένας βετεράνος ανιχνευτής και ο τοπικός σερίφης συνεργάζονται για να διαλευκάνουν το φόνο μιας κοπέλας στην περιοχή ενός ορεινού ινδιάνικου καταυλισμού στο Γουαϊόμινγκ.

«Σουζάνα με Σκοτώνεις - Me Estas Matando Susana» (Δραματική κομεντί, 2016,  100')

Μεξικανοκαναδέζικη ταινία, σκηνοθεσία Ρομπέρτο Σνάιντερ με τους: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βερόνικα Ετσέγκουι, Μπιόρν Χίλνουρ Χάλαρντσον

 

Ο Ελίχιο είναι ένας Μεξικανός δευτεροκλασάτος ηθοποιός που ένα πρωί διαπιστώνει πως η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει εντελώς απροειδοποίητα. Την αναζητά παντού και όταν ανακαλύπτει πως έχει φύγει από την πόλη του Μεξικού για ένα λογοτεχνικό εργαστήριο στην Άιοβα, παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για τις ΗΠΑ.

«Ίρις - Iris / In the Shadow of Iris (Θρίλερ, 2016,  99')

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τζαλίλ Λεσπέρ με τους: Ρομέν Ντιρίς, Σαρλότ Λε Μπον, Τζαλίλ Λεσπέρ

 

Η Ιρίς, η όμορφη γυναίκα του πλούσιου τραπεζίτη Αντουάν Ντοριό εξαφανίζεται μυστηριωδώς την ώρα που ο τελευταίος πληρώνει το λογαριασμό σε ένα εστιατόριο. Ο απαγωγέας ζητά από τον άντρα της λύτρα, τα οποία εκείνος ξεκινά, υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας, να αφήσει σε ένα σταθμό τρένου, όπως του έχει ζητηθεί. Αλλά ούτε ο άντρας ούτε η Ιρίς είναι εκεί.

 

«Ο Μαύρος Πύργος - The Dark Tower» (Περιπέτεια, 2017,  95')

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Νικολάι Αρσέλ με τους: Ίντρις Έλμπα, Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Τομ Τέιλορ

 

Ένα νεαρό αγόρι δραπετεύει από τον κόσμο μας για μια παράλληλη πραγματικότητα. Εκεί θα περιπλανηθεί μαζί με τον σκληροτράχηλο Πιστολέρο, αναζητώντας τον Άνθρωπο με τα Μαύρα, την απόλυτη απειλή και για τους δυο κόσμους.

"Σε Απόσταση Ασφαλείας – Security" (Περιπέτεια, 2017, 87')

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Αλέν Ντεροσέρ με τους: Αντόνιο Μπαντέρας, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Λίαμ ΜακΙντάιρ

 

Ένας βετεράνος των ειδικών δυνάμεων, και τώρα υπεύθυνος ασφαλείας ενός mall, πρέπει να προστατεύσει μια μικρή κοπέλα από μιαν αδίστακτη συμμορία που την έχει στοχοποιήσει για να μην καταθέσει σε μια κρίσιμη δίκη.

«Το Στέμμα των Ινδιών - Viceroy's House» (Δραματική, 2017, 105')

Βρετανοϊνδική ταινία, σκηνοθεσία Γκούριντερ Τσάντα με τους: Χιου Μπόνβιλ, Γκίλιαν Άντερσον, Μάικλ Γκάμπον

 

Το 1947 ο Βρετανός λόρδος Μαουντμπάντεν εκτελεί χρέη αντιβασιλέα των Ινδιών, όντας υπεύθυνος για την ομαλή μετάβαση της ασιατικής χώρας από βρετανική αποικία σε ανεξάρτητο κράτος.

«Μια Ξεχωριστή Μέρα - Una Giornata Particolare» (Δραματική, 1977, 110')

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Ετόρε Σκόλα με τους: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Σοφία Λόρεν, Τζον Βέρνον

 

8 Μαΐου 1938: ο Χίτλερ επισκέπτεται την Ιταλία του Μουσολίνι μέσα σε ένα κλίμα πατριωτικής έξαρσης. Όλοι σπεύδουν στην υποδοχή, εκτός από μια νοικοκυρά, μητέρα έξι παιδιών, κι έναν ομοφυλόφιλο δημοσιογράφο, οι οποίοι έχουν μείνει μόνοι στην άδεια πολυκατοικία τους.