X

Οι ταινίες της εβδομάδας

«Ένα Κάποιο Τέλος» με την Σαρλότ Ράμπλινγκ, «Η Ιστορία του Hedi» του Μοχάμεντ Μπεν Ατιά και άλλες τέσσερις ταινίες στις αίθουσες.

Ant1news

 

Κομεντί, δράματα και θρίλερ στο κινηματογραφικό μενού της εβδομάδας.

Τα φιλμ «Ένα Κάποιο Τέλος» με την Σαρλότ Ράμπλινγκ και «Η Ιστορία του Hedi» του Μοχάμεντ Μπεν Ατιά κλέβουν την παράσταση.

Σημειώστε και την «έξοδο» της γλυκόπικρης ταινίας του Μπεν Σάρκο «Πικαδέρο, το «Γυάλινο Κάστρο» του Ντεστίν Ντανιέλ Κρετόν που περιγράφει τις περιπέτειες μια εκκεντρικής αλλά σφιχτά δεμένης από ανιδιοτελή αγάπη οικογένειας.

Στο υπόλοιπο μενού: η νέα ταινία του Στίβεν Φρίαρς, «Βικτώρια και Αμπντούλ», με πρωταγωνίστρια την Τζούντι Ντενς και το θρίλερ «Annabelle: Creation» του Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ.

Δείτε τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους.

 

"Βικτώρια & Αμπντούλ / Victoria and Abdul" (Κομεντί, 2017, Ην. Βασίλειο, 112’) του Στίβεν Φρίαρς. Με τους Τζούντι Ντεντς, Αλί Φαζάλ, Ολίβια Γουίλιαμς

Στα 70 της πλέον, η κουρασμένη βασίλισσα Βικτόρια ζει μια βαρετή ρουτίνα, ώσπου η γνωριμία της με τον εξωστρεφή και καλοσυνάτο Ινδό υπηρέτη Αμπντούλ δίνει καινούργιο νόημα στη ζωή της. Όλο το υπόλοιπο παλάτι όμως κάνει τα πάντα για να διαλύσει αυτήν τη σκανδαλώδη φιλική σχέση.

"Ένα κάποιο τέλος / Sense of an Ending" (Δραματική, 2017, Ην. Βασίλειο, 108’) του Ρίτες Μπάτρα. Με τους Τζιμ Μπρόντμπεντ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Μισέλ Ντόκερι

 

Ο 60άρης Τόνι Γουέμπστερ ζει μια μοναχική και ήσυχη ζωή, ώσπου το ημερολόγιο ενός παλιού του φίλου, που φτάνει μέχρις αυτόν, τον κάνει να αναλογιστεί τους έρωτες, τις φιλίες, τις υπέροχες στιγμές και τα λάθη της νιότης του.

"Πικαδέρο / Pikadero" (Κομεντί, 2015, Ισπανία, 98’) του Μπεν Σάροκ. Με τους Μπάρμπαρα Χοενάγα, Χοσέβα Ουσαβιάγα

 

Άνεργοι και οι δύο, ο Γκόρκα και η Άνε αδυνατούν να βρουν ένα δικό τους σπίτι, αλλά ακόμη κι ένα ήσυχο μέρος για να κάνουν έρωτα. Όπως ολόκληρη η Ισπανία, έτσι και η δική τους σχέση δεν αργεί να βρεθεί σε κρίση.

"Το γυάλινο κάστρο / The Glass Castle" (Δραματική, 2017, ΗΠΑ, 127’) του Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον. Με τους Μπρι Λάρσον, Γούντι Χάρελσον, Ναόμι Γουότς

 

Επιτυχημένη δημοσιογράφος, έτοιμη να αρραβωνιαστεί με έναν οικονομικό σύμβουλο, η Τζανέτ αναπολεί την περιπετειώδη ενηλικίωσή της και τους αντισυμβατικών αρχών γονείς της, τους οποίους πρέπει να «αντιμετωπίσει» ξανά ύστερα από χρόνια.

"Η Ιστορία του Hedi / Inhebek Hedi" (Δραματική, 2016, Τυνησία / Βέλγιο / Γαλλία, 88’) του Μοχάμεντ Μπεν Ατια. Με τους Μαζντ Μαστουρά, Ριμ Μπεν Μεσαούντ

 

Στη σύγχρονη Τυνησία ένας υπάκουος και καταπιεσμένος νέος, λίγες ημέρες πριν από τον γάμο του, ερωτεύεται μια αλέγκρα γυναίκα. Στιβαρές ερμηνείες και σκηνοθεσία με αυτοπεποίθηση σε μια αργόρυθμη ταινία.

"Annabelle: Creation" (Τρόμου, 2017, ΗΠΑ, 109’) του Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ. Με τους Μιράντα Οτο, Αντονι ΛαΠάλια

 

Δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο της κόρης τους Άναμπελ, ένας κουκλοποιός και η κατάκοιτη σύζυγός του υποδέχονται στο σπίτι μια καλόγρια κι έξι ορφανά κορίτσια, τα οποία θα γίνουν στόχος της δαιμονισμένης δημιουργίας του οικοδεσπότη.