X

Θερμή υποδοχή για “Τα δεινά της θάλασσας” της Βανέσσας Ρεντγκρέιβ (βίντεο)

Παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το πρώτο ντοκιμαντέρ το οποίο σκηνοθέτησε η διάσημη ηθοποιός, με επίκεντρο το Προσφυγικό.

Ant1news

Της Αλεξάνδρας Καϋμένου

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε το αθηναϊκό κοινό στο ντοκιμαντέρ της Βανέσσα Ρεντγκρέιβ «Τα δεινά της θάλασσας», το οποίο προβλήθηκε σε μια ειδική τελετή, στο Μέγαρο Μουσικής. 

Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της σπουδαίας ηθοποιού και ακτιβίστριας συνιστά μια παρέμβαση - σχόλιο για την προσφυγική κρίση και καταπιάνεται με τα δικαιώματα των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στο ντοκιμαντέρ το οποίο γυρίστηκε στην Ελλάδα, την Ιταλία, τον Λίβανο, την Γαλλία και την Βρετανία γίνεται ειδική μνεία στη στάση των Ελλήνων έναντι των προσφύγων. 

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες για την συμβολή τους στο προσφυγικό, λέγοντας χαρακτηριστικά «σας ευχαριστώ που κάνατε το καλύτερο που μπορούσατε σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Δίπλα στην διάσημη ηθοποιό, αυτήν την ιδιαίτερη βραδιά ήταν η στενή της φίλη, Μιμή Ντενίση, ενώ την συζήτηση που ακολούθησε την προβολή του ντοκιμαντέρ συντόνισε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων του ΑΝΤ1, Νικόλας Βαφειάδης.

 

Τα έσοδα από την προβολή της ταινίας διατέθηκαν για την ενίσχυση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.