X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Η επιστροφή δύο μεγάλων Ελλήνων σκηνοθετών. Γιώργος Λάνθιμος και Νίκος Περάκης μας ταξιδεύουν με τις ξεχωριστές ταινίες τους.

Ant1news

Δύο Έλληνες σκηνοθέτες. Μία ξένη παραγωγή, του πολυβραβευμένου Γιώργου Λάνθιμου και η επιστροφή του αγαπημένου Νίκου Περάκη στις σκοτεινές αίθουσες, ξεχωρίζουν από τις πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας.

Στις υπόλοιπες ταινίες που βγαίνουν σήμερα στον κινηματογράφο έχουμε φαντασία, δράμα, αλλά και κινούμενα σχέδια.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες και τα τρέιλέρ τους.

Ο θάνατος του ιερού ελαφιού / The Killing of a Sacred Deer (Θρίλερ/δράμα, 2017, Ην.Βασίλειο/Ιρλανδία, 120’), του Γιώργου Λάνθιμου. Με τους: Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν.

Μετά τη μεγάλη διεθνή επιτυχία του «Αστακού» και τις «Άλπεις», ο Έλληνας διεθνής σκηνοθέτης επιστρέφει με την πιο φιλόδοξη ταινία του. Ένας γιατρός γίνεται στόχος εκδίκησης ενός περίεργου αγοριού που έχει χάσει τον πατέρα του. Σκοτεινό θρίλερ με ξεκάθαρα τα σκηνοθετικά στοιχεία του Γιώργου Λάνθιμου και κατάμαυρου χιούμορ στο πρώτο σενάριο του σκηνοθέτη Ευθύμη Φιλίππου. Η ταινία έχει ήδη κερδίσει βραβείο Σεναρίου στις Κάνες.

Thor: Ragnarok (Φαντασίας, 2017, ΗΠΑ, 140’), του Τάικα Γουαΐτιτι, με τους: Κρις Χέμσγουορθ, Τομ Χίντλστον, Κέιτ Μπλάνσετ.

Ο Θορ είναι αναγκασμένος να συμμαχήσει με τον Λόκι, για να σώσει τον Άσγκαρντ από την καταστροφή. Και οι δύο όμως, αποδεικνύονται ανίκανοι να νικήσουν την παντοδύναμη και αδίστακτη αδελφή τους Χέλα, η οποία κάθεται στο θρόνο του Όντιν.

Success Story (Κωμωδία, 2017, Ελλάδα), του Νίκου Περάκη, με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Τόνια Σωτηροπούλου, Πάνο Μουζουράκη και Φιόνα Γεωργιάδη

Ο εύπορος ψυχίατρος και γιος μεγαλοεκδότη ερωτεύεται την όμορφη και άνεργη ηθοποιό Τζορτζίνα. Όμως ο γάμος της δεν αργεί να ναυαγήσει και να μπει σε φάση κρίσης, η οποία κορυφώνεται τη μέρα που ο Πάνδωρας αναγγέλλει την κάθοδό του στην πολιτική.

Τι συνέβη στη Δευτέρα / What happened to Monday? (Επιστημονικής φαντασίας, 2017, Ην.Βασίλειο/Γαλλία/Βέλγιο/ΗΠΑ, 123’), του Τόμι Βίρκολα, με τους: Νούμι Ραπάς, Γουίλεμ Νταφό, Γκλεν Κλόουζ

Την ώρα που οι οικογένειες περιορίζονται λόγω του υπερπληθυσμού στο ένα παιδί, ένας πατέρας προστατεύει τα επτάδυμα κορίτσια του μέχρι την ενηλικίωσή τους. Εκείνες μόνες προσπαθούν να επιβιώσουν ξεγελώντας τις αρχές, ώσπου ένα βράδυ μία από αυτές δεν γυρίζει σπίτι.

Νάνος στο σπίτι / Gnome Alone (Κινούμενα σχέδια, 2017, Καναδάς, 89’), των Πίτερ Λεπενιότις, Σέλι Σένοϊ, με τις φωνές των: Μπέκι Τζ, Τάρα Στρονγκ

Μια κοπέλα ανακαλύπτει πως στο καινούριο της σπίτι οι διακοσμητικοί νάνοι ζωντανεύουν – για να προστατεύσουν τον πλανήτη από σατανικούς εισβολείς.

Σημαδεμένες καρδιές /Scarred Hearts (Δραματική, 2016, Ρουμανία/Γερμανία, 141), του Ράντου Ζούντε, με τους: Λούσιαν Τέοντορ Ρους, Ιβάνα Μλαντένοβιτς

Ένας νεαρός συγγραφέας Εμανούελ, στο 1937, πάσχει από φυματίωση των οστών και μεταφέρεται σε νοσοκομείο των ακτών της Μαύρης Θάλασσας. Εκεί, καρφωμένος στο κρεβάτι, διασκεδάζει, κάνει φιλίες, ερωτεύεται και υποφέρει, την ώρα που η Ευρώπη προετοιμάζεται για άλλον έναν πόλεμο.