X

Οι ταινίες της εβδομάδας

Η συγκλονιστική ταινία του Έλληνα δημιουργού Γιάννη Σμαραγδή, «Καζαντζάκης» και ακόμη πέντε ταινίες.

Ant1news

Η ταινία – αφιέρωμα στον συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Γιάννη Σαμαραγδή κλέβει την παράσταση. Στο υπόλοιπο κινηματογραφικού μενού: «Good Time», «Lucky», «Η τελευταία οικογένεια», «Το μυστικό των Μάρομποουν», «Χωρίς διέξοδο». Δείτε τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους.

«Good Time» (Θρίλερ, 2017, ΗΠΑ, 101’) των Μπένι και Τζος Σάφντι. Με τους Ρόμπερτ Πάτινσον, Μπένι Σάφντι, Τζένιφερ Τζέισον Λι

Έπειτα από μια αποτυχημένη ληστεία ο Κόνι καταφέρνει να διαφύγει, αλλά ο αδερφός του Νικ καταλήγει στη φυλακή. Εκεί τραυματίζεται σοβαρά και διακομίζεται σε νοσοκομείο, απ’ όπου ο Κόνι, με ελάχιστο περιθώριο χρόνου, θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει να δραπετεύσει.

«Lucky» (Δραματική, 2017, ΗΠΑ, 88’) του Τζον Κάρολ Λιντς. Με τους Χάρι Ντιν Στάντον, Ντέιβιντ Λιντς

Ο 90χρονος Λάκι ζει την αργόσυρτη καθημερινότητά του σε μια κωμόπολη των νοτιοδυτικών πολιτειών. Τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει τη ρουτίνα του, μέχρι που μια ξαφνική λιποθυμία τού αποκαλύπτει πως έχει πια… γεράσει.

«Η τελευταία οικογένεια / The Last Family» (Δραματική, 2016, Πολωνία, 123’) του Γιαν Π. Ματουσίνσκι. Με τους Αντρέι Σέβεριν, Ντάβιντ Ογκρόντνικ

Η οικογενειακή ιστορία των Πολωνών Μπεκσίνσκι: του ζωγράφου Ντζίσλαβ, της συζύγου του Σοφία και του ψυχολογικά ασταθούς γιου τους Τόμας, μεταφραστή και ραδιοφωνικού παραγωγού.

«Καζαντζάκης» (Βιογραφική, 2017, Ελλάδα) του Γιάννη Σμαραγδή. Με τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Μαρίνα Καλογήρου

Διαβάζοντας στη σύζυγό του Ελένη την αυτοβιογραφική «Αναφορά στον Γκρέκο» που έχει σχεδόν ολοκληρώσει, ο Νίκος Καζαντζάκης αναπολεί την πολυτάραχη ζωή του.

«Το μυστικό των Μάρομποουν / Marrowbone» (Τρόμου, 2017, Ισπανία, 110’) του Σέρχιο Σάντσες. Με τους Τζορτζ ΜακΚέι, Άνια Τέιλορ-Τζόι


Μετά το θάνατο της μητέρας τους, τον οποίο κρατούν κρυφό από τον περίγυρο για να παραμείνουν μαζί, τέσσερα αδέρφια μεγαλώνουν σε μια απομονωμένη έπαυλη την οποία στοιχειώνει μια μυστηριώδης παρουσία.

«Χωρίς διέξοδο / Collide» (Θρίλερ, 2016, Ην.Βασίλειο/Γερμανία/Κίνα, 99’) του Έραν Κρίβι. Με τους Νίκολας Χουλτ, Φελίσιτι Τζόουνς, Άντονι Χόπκινς

Ο Κέισι και η Τζουλιέτ, δυο νεαροί Αμερικανοί, γνωρίζονται κι ερωτεύονται στη Γερμανία. Όταν εκείνη αρρωσταίνει σοβαρά, ο Κέισι αναλαμβάνει μια παράνομη δουλειά ώστε να εξοικονομήσει τα χρήματα για την επείγουσα επέμβασή της.