X

Οι υποψηφιότητες για τα “Χρυσά Βατόμουρα” (βίντεο)

Τα μέλη της επιτροπής όρισαν τους χειρότερους της χρονιάς που πέρασε και ετοιμάζονται να τους «στήσουν» απέναντι από τα Όσκαρ.

Ant1news

Η νέα ταινία της σειράς ταινιών «Transformers» κατέχει τα πρωτεία των υποψηφιοτήτων για τα «Χρυσά Βατόμουρα».

Ο… θεσμός που δημιουργήθηκε το 1980 ως αντίδοτο στα βραβεία Όσκαρ απονέμει στους νικητές τους, αν πάνε στην τελετή, ένα χρυσό βατόμουρο, σε μια τελετή που γίνεται παράλληλα με αυτήν των Όσκαρ.

Η ταινία «Transformers: ο Τελευταίος Ιππότης», το σενάριο της οποίας βασίζεται σε παιχνίδια που μετατρέπονται από ρομπότ σε μηχανές, «κέρδισε» εννέα υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων της χειρότερης ταινίας και των χειρότερων ερμηνειών. Η ίδια ταινία είναι 5η στα box office, με έσοδα 605 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, για το 2017.

Και το σίκουελ των «50 αποχρώσεων του Γκρι», (Fifty Shades Darker) είναι μεταξύ των χειρότερων ταινιών, όπως και η συνέχεια του «Baywatch» στη μεγάλη οθόνη.

Ο Τζόνι Ντεπ είναι υποψήφιος για το χειρότερο ανδρικό ρόλο και η Τζένιφερ Λόρενς μαζί με τον Ντάρεν Αρανόφσκι, για την ταινία «Mother», η οποία πήγε άσχημα και στις εισπράξεις.

Ο Τομ Κρουζ και ο Ράσελ Κρόου, όπως και ο Μελ Γκίμπσον, συναγωνίζονται τον Τζόνι Ντεπ για τον χειρότερο ανδρικό ρόλο.

Οι υποψήφιοι και οι νικητές για τα «Χρυσά Βατόμουρα» αναδεικνύονται μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας από τα 1000 μέλη της επιτροπής, που αποτελείται από συνδρομητές που προέρχονται από 24 χώρες και οι οποίοι πληρώνουν 40 δολάρια για τη συμμετοχή τους.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 3 Μαρτίου.