X

“Συγγνώμη” ζήτησε διάσημη ηθοποιός που χρωστά 112 εκ. ευρώ στην εφορία

Η ακριβοπληρωμένη σταρ του κινηματογράφου ικέτευσε τους θαυμαστές της, αλλά και την Κυβέρνηση, να τη συγχωρήσουν.

Ant1news

Η σταρ του κινεζικού κινηματογράφου, Φαν Μπινγκμπίνγκ, “έσπασε” σήμερα τη σιωπή που τηρούσε εδώ και μήνες στα social media, για να ζητήσει “συγγνώμη” από τους θαυμαστές της και από το Κομμουνιστικό Κόμμα, καθώς η εφορία της ζητάει να πληρώσει 112 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους και πρόστιμα.

Η 36χρονη Φαν Μπινγκμπίνγκ, η οποία είναι επίσης μανεκέν και παραγωγός, είναι διάσημη στην πατρίδα της, στην Κίνα. Είναι επίσης γνωστή στο εξωτερικό για τον ρόλο της στην ταινία “X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος” (2014) και το 2017 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών. Συμμετέχει επίσης στο “355”, ένα χολιγουντιανό θρίλερ με τις Μαριόν Κοτιγιάρ και Πενέλοπε Κρουζ.

Υπερδραστήρια παλαιότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τα τέλη Μαΐου τηρεί σιγή στο Weibo, το κινεζικό Twitter, και σιωπά σχετικά με τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της για φοροδιαφυγή σε σχέση μ’ ένα πολύ κερδοφόρο συμβόλαιο. Το στούντιό της την υπερασπίσθηκε κάνοντας λόγο για «συκοφαντίες».

Η εξαφάνισή της από τις οθόνες και τις διαφημίσεις, η σιωπή της, προκάλεσαν στην Κίνα φήμες ότι έχει συλληφθεί από τις Αρχές, οι οποίες έχουν αναλάβει δράση κατά των παρεκτροπών του κόσμου του θεάματος.

Η κινεζική εφορία ανανέωσε ωστόσο το μυστήριο ανακοινώνοντας πως η Φαν Μπινγκμπίνγκ, και οι επιχειρήσεις που εκείνη ελέγχει, δεν έχουν καταβάλει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε φόρους.

 

Η εφορία υποστηρίζει σήμερα πως η ηθοποιός οφείλει να πληρώσει συνολικά 883 εκατομμύρια γιουάν (112 εκατομμύρια ευρώ) σε φόρους, πρόστιμα και ποινές. Μπορεί να αποφύγει τις διώξεις αν πληρώσει το ποσό μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία.

Σήμερα η Φαν Μπινγκμπινγκ επανεμφανίσθηκε στο Weibo για να αναγνωρίσει πως έχει άδικο, να ικετεύσει τους θαυμαστές της να την συγχωρήσουν και να ζητήσει συγγνώμη από «την κοινωνία, τους φίλους μου που ανησυχούν, το κοινό και την εθνική φορολογική διοίκηση». «Χωρίς τις καλές πολιτικές του Κόμματος και της χώρας, χωρίς τη γεμάτη αγάπη προσοχή του κοινού, δεν θα υπήρχε Φαν Μπινγκμπινγκ», έγραψε.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes, η Φαν Μπινγκμπίνγκ ήταν το 2017 η καλύτερα αμειφθείσα διασημότητα της Κίνας, με εισοδήματα περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ.