X

Πέθανε ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 73 του χρόνια ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου, Αντώνης.

Ant1news

Ο Αντώνης Λάνθιμος νοσηλευόταν στο 251 ΓΝΑ Αεροπορίας από τις 15 Ιανουαρίου και κατέληξε το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος του οφείλεται σε αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο πατέρας του σκηνοθέτη ήταν παλαίμαχος διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστας, που για λίγο «κληροδότησε» την αγάπη του για το μπάσκετ στον Γιώργο Λάνθιμο (σημ: στην κάτωθι φωτογραφία, ειναι ο παίκτης με το Νο 8)

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1944, αγωνιζόταν ως φόργουορντ (1.93μ) και ξεχώριζε για την πλαστικότητα των κινήσεων του. Στις δεκαετίες του '60 και του '70, ήταν από τα βασικά στελέχη στην ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου, ενώ είχε ασχοληθεί και με το βόλεϊ -επίσης- στην αθηναϊκή ομάδα.

Επί των ημερών τού Λάνθιμου, η ιστορική ομάδα κατετάγη στην πρώτη τριάδα της Α` εθνικής κατηγορίας.

 

Ο Αντώνης Λάνθιμος, αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1977, ενώ από το 1964 μέχρι το 1970, αγωνίσθηκε εννέα φορές με την εθνική ανδρών.

Μάλιστα ο μεγάλος σκηνοθέτης είχε παίξει στην ομάδα του Παγκρατίου στο παρελθόν.

 

Όπως ο Γιώργος, έτσι και ο Αντώνης Λάνθιμος δεν είχε σχέση με τη δημοσιότητα.

«Δεν θέλει να δίνει συνεντεύξεις, ούτε ο ίδιος ούτε εγώ να μιλάω για αυτόν στα Μέσα. Δεν είναι από τους ανθρώπους που ανοίγονται μην νομίζετε. Είναι αρκετά εσωστρεφής , ακόμα και με μένα που είμαι ο πατέρας του. Δύσκολο παιδί, με τα χίλια ζόρια του παίρνεις μια κουβέντα. Από μικρός έτσι ήταν. Έλεγε λίγα λόγια αλλά σταράτα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου, προσθέτοντας πως όταν ο γιος του του είχε πει πως θέλει να πάει στο εξωτερικό εκείνος του απάντησε «Είσαι ο πρώτος στην Ελλάδα. Αν πας στο εξωτερικό μπορεί να είσαι ο τελευταίος».

Ευτυχώς, ο Γιώργος τον διέψευσε και το όνομα του Γιώργου Λάνθιμου φιγουράρει πλέον μεταξύ των διασημότερων σκηνοθετών. Χαρακτηριστικό της λαμπρής πορείας του είναι οι δέκα υποψηφιότητες της τελευταίας του ταινίας "Τhe Favourite" για τα βραβεία Όσκαρ.