X

American Film Showcase: αφιέρωμα στο αμερικανικό ντοκιμαντέρ

Βραβευμένες ταινιές των τελευταίων δύο ετών και μια σειρά από εργαστήρια και ειδικές προβολές.

Ant1news

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Exile Room και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC), υποδέχεται για μια ακόμα χρονιά στην Ελλάδα το American Film Showcase, μια πολύπλευρη εξερεύνηση του σύγχρονου αμερικανικού ντοκιμαντέρ.

Το φετινό αφιέρωμα επικεντρώνει την προσοχή του στο θέμα της ισότιμης εκπροσώπησης των γυναικών στη βιομηχανία του θεάματος, και περιλαμβάνει μια εκλεκτική επιλογή βραβευμένων και πολυσυζητημένων ταινιών των τελευταίων δύο ετών, καθώς και μια σειρά από εργαστήρια και ειδικές προβολές τόσο για κινηματογραφιστές όσο και για σπουδαστές και νέους.

Από τη Λίνα Ντάναμ μέχρι τη Μιράντα Τζουλάι («Η Μισή Αλήθεια»), και από την Barbie («Μέση Δαχτυλίδι: Η Μπάρμπι Αλλιώς») μέχρι μια μικρή εφευρέτρια στις ακτές της Ινδονησίας («Οι Εφευρέτες του Αύριο»), στην καρδιά του φετινού American Film Showcase θα βρείτε γυναίκες αποφασισμένες να αλλάξουν τον κόσμο. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, δύο διακεκριμένες επαγγελματίες του χώρου, η σκηνοθέτης και παραγωγός Λόρα Νιξ και η πρόεδρος του Women Make Movies και παραγωγός, Ντέμπρα Ζίμερμαν, θα βρεθούν στην Ελλάδα για να έρθουν σε επαφή με το κοινό και τους Έλληνες δημιουργούς προωθώντας συνεργασίες, ειδικά στο κομμάτι της γυναικείας συμμετοχής στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, από 2 έως 5 Μαρτίου), σε συνεργασία με το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στην Θεσσαλονίκη, με επιπλέον προβολές και εργαστήρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος θα ξεκινήσει στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου, με μια ειδική πρεμιέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσία των δυο Αμερικανίδων δημιουργών.  Θα συνεχιστεί με εργαστήρια και προβολές στο Exile Room, στο SAE Institute και στο American Community School,που θα συνεχιστούν μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε: www.afsgreece.com

Το Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ διοργανώνεται από το Exile Room και την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα.

Για πληροφορίες σε θέματα Τύπου και αιτήματα συνεντεύξεων για τις δυο Αμερικανίδες δημιουργούς επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας στο τηλέφωνο 210 720 4806, Email: Vorvolakosg@state.gov