X

Η σελίδα του «Σήφη» του κροκόδειλου στο Facebook και το έτερόν του ήμισυ!

Τη σελίδα του στο Facebook απέκτησε ο Σήφης, ο κροκόδειλος, ο οποίος φέρεται ότι έχει και σύντροφο!

Ant1news

Του γράφουν ποιήματα οι πιο γνωστοί συνθέτες της χώρας, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των Μέσων από την ημέρα που εμφανίστηκε, έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τοπικές αρχές και στους κατοίκους, οι οποίοι του χρεώνουν τις εξαφανίσεις των ζώων τους,δε θα ήταν δυνατό να μην έχει την προσωπική του σελίδα στο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Σήφης ο κροκόδειλος.

Επειδή όμως έχει ήδη χιλιάδες θαυμαστές αποφάσισε να κάνει μία με like κι όχι με αιτήματα φιλίας, για να μπορούν όλοι να τον ακολουθούν.

Στην πρώτη μέρα λειτουργίας της σελίδας απέκτησε περισσότερα από 2.500 likes, «ποστάρει» συνέχεια διάφορα πράγματα που τον αφορούν και φυσικά πολλά από αυτά είναι στα κρητικά!

Πρέπει να το παραδεχτούμε, ο Σήφης είναι το πρόσωπο του καλοκαιριού!

Έχουν τοποθετηθεί κάμερες στο σημείο που συχνάζει ο κροκόδειλος, για να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι μαρτυρίες ότι υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος, όπως είπε στο Πρωινό του Αντ1 ο κ. Μαμαγκάκης, Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων. Εικάζεται μάλιστα ότι πρόκειται για ζευγάρι κροκοδείλων, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επανέλαβε ότι ο ιδιοκτήτης τους πρέπει να εμφανιστεί στις αρχές, για να ενημερώσει την προέλευσή του. Υπάρχουν άλλωστε πληροφορίες για το ποιος είναι ιδιοκτήτης του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ερπετό βρίσκεται στην περιοχή σχεδόν 1,5 χρόνο, έτσι δικαιολογείται και το μέγεθος του, αφού οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να μεγαλώσει.

Αυτό το γεγονός, όπως σημείωσε ο κ. Λυμπεράκης ερευνητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, κάνει πιο δύσκολο να τον αιχμαλωτίσουν, αφού ξέρει την περιοχή και πώς να κινηθεί σε αυτήν. Ο ίδιος είπε ότι οι συνθήκες δεν ευνοούν την αναπαραγωγή του.

Ο κ. Λυμπεράκης διέψευσε επίσης ότι ο κροκόδειλος μπορεί να τρώει ζώα και πιθανολογεί ότι τρέφεται με πουλιά.